Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Κωνσταντίνα Ρωμαίου «πετάει» για Αμερική

Ρωμαίου
10 Αυγούστου 2016 / 13:50
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Φεύγει για Αμερική, μετά την πρόσκληση του φημισμένου Αμερικανικού Πανεπιστημίου του Κάνσας η Κωνσταντίνα Ρωμαίου, αφού είναι 2η παγκοσμιονίκης και αυτό δεν περνάει απαρατήρητο, αυτό οι Αμερικάνοι δεν το αφήνουν έτσι.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Είχε βέβαια προσκλήσεις και πριν το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, λόγω ηλικίας και επίδοσης (είχε την 7η καλύτερη στον κόσμο), αλλά το αργυρό μετάλλιο εκτόξευσε το ενδιαφέρον και έγινε περιζήτητη, η πρόσκληση για σπουδές με υποτροφία, από ένα τόσο φημισμένο πανεπιστήμιο λέει πολλά.
Στην πρόσφατη βράβευση που είχε μαζί με τα άλλα παιδιά από τον σύλλογό της τον Κερκυραϊκό, μας είπε ότι έχει προγραμματίσει να αναχωρήσει για τις ΗΠΑ στις 18 Αυγούστου, αλλά δεν ήθελε με τίποτα να μας αποκαλύψει τον κλάδο σπουδών που θέλει να ακολουθήσει, ούτε κάτι περισσότερο από το ότι θα πάει στο Κάνσας για την καθιερωμένη «συνέντευξη» από το Πανεπιστήμιο που την προσκάλεσε και της δίνει υποτροφία να σπουδάσει δωρεάν εκεί. Να σημειώσουμε ότι είναι ένα Πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε το 1883 και έχει τώρα 25.000 φοιτητές.
Λογικό είναι μέσα σε λίγες μέρες η επιτυχία να αλλάξει τη ζωή της, αφού στην ηλικία πλέον των είκοσι ετών, έχει επιλογές, που δεν υπήρχαν πριν το Παγκόσμιο μετάλλιο. Τα Ελληνικά Πανεπιστήμια είναι έτοιμα να την δεχθούν και είναι μια καλή πρόκληση, εφ΄ όσον θα ήθελε να μην φύγει από τη χώρα της, παράλληλα δε, η κατάταξή της από τον ΣΕΓΑΣ στην 1η κατηγορία των αθλητών στίβου της δίνει λύσεις σημαντικές στο οικονομικό. Τι σημαίνει 1η κατηγορία στον ΣΕΓΑΣ. Μηνιαίες απολαβές στην υψηλότερη κατηγορία, τέτοιες που βοηθούν τους αθλητές να έχουν οικονομική βοήθεια ώστε να συνεχίσουν να προπονούνται για να κάνουν υψηλό αθλητισμό.
Τι θα κάνει η Κωνσταντίνα κανείς δεν ξέρει, ούτε και εκείνη είναι σίγουρη 100% για την επιλογή της, μετά την μετάβαση στην Αμερική και τη «συνέντευξη» θεωρούμε ότι θα πάρει τις αποφάσεις της.  Είναι μονόδρομος πλέον και η συνέχιση της αθλητικής της καριέρας, με διαφορετικούς στόχους πλέον, αφού ηλικιακά μπαίνει σε άλλη κατηγορία και εφ΄ όσον θέλει να μείνει στον αφρό του αθλητισμού, θα πρέπει να δουλέψει σκληρά με διαφορετικούς στόχους την επόμενη χρονιά, με την πήχη να ανεβαίνει σε μια επίδοση πάνω από 14μ. πλέον.
Ότι και να επιλέξει, να μείνει Αμερική, ή να προτιμήσει ένα Ελληνικό Πανεπιστήμιο, δεδομένο θεωρείται ότι δεν θα μπορεί να προπονείται καθημερινά, όπως μέχρι πρόσφατα, με τον Παύλο Σκορδίλη, που την πήρε από τον Αγρό και την οδήγησε ψηλά ώστε να γίνει  2η Παγκόσμια πρωταθλήτρια.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια