Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ήρθε (;) η ώρα του λογαριασμού!

27 Μαΐου 2020 / 17:56

Ύστεροι περιορισμοί στην Ευρώπη, σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων με μια λοξή ματιά στα οικονομικά δεδομένα και την ανησυχία για το τι θα φέρει αυτός ο Χειμώνας.

- Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε σχέδιο για να βοηθήσει την οικονομία της ΕΕ να ανακάμψει από την πτώση του κορανοϊού με ένα συνδυασμό επιχορηγήσεων, δανείων και εγγυήσεων σε κράτη μέλη που υπερβαίνουν ένα τρισεκατομμύριο ευρώ (1,1 τρισεκατομμύρια δολάρια).
 
- Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, εμφανίζεται στην Επιτροπή Διασύνδεσης των Κοινοτήτων για 90 λεπτά, για να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το αμφιλεγόμενο ταξίδι του συμβούλου του Ντομίνικ Κούμινγκς και για το πώς η κυβέρνηση αντιμετώπισε την κρίση του κοροναϊού.
 
- Η γερμανική κυβέρνηση και οι κατά τόπους Αρχές της Χώρας συμφώνησαν να παρατείνουν τους κανόνες κοινωνικής απόστασης έως τις 29 Ιουνίου για να περιορίσουν την πανδημία. Θα επιτρέπονται δημόσιες συγκεντρώσεις έως 10 ατόμων από τις 6 Ιουνίου.
 
- Η οικονομία της Γαλλίας θα μπορούσε να συρρικνωθεί κατά 20% το δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με τους προηγούμενους τρεις μήνες καθώς η Χώρα αναδύεται από το κλείδωμα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της επίσημης στατιστικής υπηρεσίας INSEE.
 
- Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων Renault, Nissan και Mitsubishi, ανακοίνωσαν λεπτομέρειες για ένα νέο στρατηγικό σχέδιο για την εμβάθυνση της συνεργασίας στην ανάπτυξη και παραγωγή αυτοκινήτων για να επιβιώσουν ως αυτοματοποιημένη ομάδα.
 
- Η κεντρική τράπεζα της Δανίας δήλωσε ότι οι δανέζικες Τράπεζες έχουν καλή κεφαλαιοποίηση και είναι σε θέση να αντέξουν σε μια σοβαρή αλλά προσωρινή οικονομική ύφεση.
 
- Οι νορβηγικές λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν τον Απρίλιο, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία της χώρας, αψηφώντας τις εκτιμήσεις για μείωση εν μέσω της πανδημίας.
 
- Η Ελβετία θα αποφασίσει σχετικά με την περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών, συμπεριλαμβανομένης της κατάργησης ενός ορίου τεσσάρων ατόμων για εκείνους που τρώνε μαζί σε εστιατόρια, το άνοιγμα νυχτερινών κέντρων διασκέδασης και επιτρέποντας ιδιωτικές εκδηλώσεις έως 300 ατόμων και το άνοιγμα γηπέδων ποδοσφαίρου και θεάτρων για 1.000 άτομα, από τις 8 Ιουνίου.
 
- Η Βουλγαρία θα επιτρέψει σε εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες να ανοίξουν ξανά με πλήρη χωρητικότητα από την 1η Ιουνίου, καθώς η χώρα των Βαλκανίων διευκολύνει περαιτέρω την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων, που εξαρτώνται από τον τουρισμό.
 
- Οι Βρετανοί ξόδεψαν ποσό ρεκόρ 1,2 δισεκατομμυρίων λιρών (1,5 δισεκατομμύρια δολάρια) στο Διαδίκτυο για την αγορά ειδών παντοπωλείου κατά τη διάρκεια των τεσσάρων εβδομάδων τον Απρίλιο και το Μάιο καθώς αποφεύγουν να πάνε στα σούπερ μάρκετ. Ο ερευνητής αγοράς Nielsen δήλωσε ότι 7,9 εκατομμύρια νοικοκυριά έκαναν ηλεκτρονική παραγγελία παντοπωλείων, από 4,8 εκατομμύρια κατά την ίδια περίοδο πέρυσι.