Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πέντε στρέμματα έκαψε η πυρκαγιά στον Ασπρόκαβο - Τέθηκε υπό μερικό έλεγχο (photos)

Πυρκαγιά
27 Μαΐου 2020 / 16:21

Λίγο μετά τις 17:30 η Πυροσβεστική κατόρθωσε να θέσει τη φωτιά υπό μερικό έλεγχο - Επιχείρησαν 15 άνδρες - Μέχρι τις αυλές των σπιτιών έφτασαν οι φλόγες, ωστόσο δεν υπάρχουν ζημιές

ΝΟΤΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ.  Κλήση για περιστατικό δασικής πυρκαγιάς στο νότιο συγκρότημα του νησιού, δέχθηκε λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα της Τετάρτης 27 Μαΐου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας.

Η πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή του Ασπρόκαβου και η Π.Υ. έσπευσε στο σημείο αρχικά με δύο οχήματά της.



Στη συνέχεια οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κρίθηκε σκόπιμο να ενισχυθούν, με αποτέλεσμα στο σημείο να επιχειρήσουν τελικά 15 άνδες, με πέντε οχήματα της Π.Υ. κι ένα πεζοπόρο τμήμα, αλλά και 2 υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Νότιας Κέρκυρας, όπως κι ένα σκαπτικό όχημα τύπου jcb.


φωτογραφία:  Γρηγόρης Βέργης (Facebook)

Η φωτιά, η οποία ξέσπασε σε ξερά χόρτα και θάμνους, τέθηκε υπό τον μερικό έλεγχο των ανδρών της Πυροσβεστικής λίγο μετά τις 17:30, αφού πρώτα κατέκαψε περίπου πέντε στρέμματα.



Αξίζει να σημειωθεί ότι η φωτιά έφτασε μέχρι τις αυλές σπιτιών, ωστόσο η άμεση επέμβαση της Π.Υ. δεν επέτρεψε την περαιτέρω επέκτασή της και σύμφωνα με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας, Νίκο Κολοβό, δεν υπάρχουν καταγεγραμμένες ζημιές.


φωτογραφία:  Γρηγόρης Βέργης (Facebook)