Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απόπειρα εμπρησμού σε γκρέιντερ του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας: Τι δηλώνει ο Γ. Μαχειμάρης

Δολιοφθορά
27 Μαΐου 2020 / 13:21

ΒΟΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ. Σοβαρή δολιοφθορά προκλήθηκε σε μηχάνημα έργου(γκρέιντερ) του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, το οποίο διενεργούσε εργασίες αποκατάστασης-βελτίωσης στο δρόμο που συνδέει τον Άγιο Γεώργιο Πάγων με τους Ασπιωτάδες

Το συμβάν έγινε αντιληπτό στις 26/5 από τους εργαζόμενους του Δήμου  που πήγαν να εργαστούν στο συγκεκριμένο σημείο.
Σε σχετική ανακοίνωση, ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης σημειώνει:
«Η δολιοφθορά αυτή  καταγράφεται ως επικίνδυνη  και άμεσα επιλήφθηκε η εισαγγελική αρχή καθώς και οι ανακριτικές υπηρεσίες της πυροσβεστικής και της αστυνομίας.
Πέραν της μεγάλης ζημιάς που προκλήθηκε  στο όχημα -που αποτελεί δημοτική περιουσία-πέραν της καθυστέρησης που δημιουργείται  στο έργο, πρωτίστως και κυρίως θα έθετε σε τεράστιο κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων-χειριστών του μηχανήματος. Μια μοιραία κατάληξη  από τύχη αποφεύχθηκε .

Αξίζει να αναφέρουμε στο σημείο αυτό:
1. Το βανδαλισμό της γωνιάς ανακύκλωσης της Περίθειας, ενώ γνωρίζουν όλοι  ότι προτεραιότητα της Δημοτικής αρχής είναι η προώθηση και ανάπτυξη της ανακύκλωσης και η αύξηση των γωνιών ανακύκλωσης.
2. Τις  πυρκαγιές που  εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα στις 29-4-2020 σε τρία διαφορετικά σημεία του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας.
Η δολιοφθορά που έγινε, τρίτο κατά σειρά περιστατικό, μας υποχρεώνει, πέρα από τη θλίψη, την εντροπή και την αγανάκτηση να καταγράψουμε  ότι η  πορεία των εξελίξεων έχει εκφύγει της πολιτικής αντιπαλότητας ή της «αντιπολιτευτικής» διάθεσης και πρόθεσης και λαμβάνει διαστάσεις εγκληματικής ενέργειας με στοιχεία τρομοκρατικής οργάνωσης.
Είναι βέβαιο ότι δεν ενεργεί ένας μόνος του, υπάρχει «εγκέφαλος» ηθικός αυτουργός, υπάρχουν εκτελεστικά όργανα και τα συμβάντα συνδέονται, παρότι μεμονωμένα φαίνονται διάφορα μεταξύ τους. Και είναι βέβαιο ότι ο απώτερος στόχος είναι ΤΟ ΈΡΓΟ -Η ΠΡΟΟΔΟΣ-Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ  του ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ .

Η  Εισαγγελική Αρχή και  οι Αρμόδιες αρχές που επιλαμβάνονται των θεμάτων είμαστε πεπεισμένοι ότι  θα διασφαλίσουν  την προστασία  πρωτίστως των δημοτικών υπαλλήλων, πράττοντας παν ό,τι απαιτείται καθώς και την προστασία της δημοτικής περιουσίας-οχημάτων κλπ αλλά και  την πορεία των έργων του Δήμου Β. Κέρκυρας.

Όσο για τους ενόχους… Απλά ας έχουν κατά νου ότι η δολιοφθορά θλίβει τον κάθε κάτοικο και δημότη του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας. Το «χέρι» που την έπραξε, «το μυαλό» που τη  συνέλαβε, υπονομεύει την ανάπτυξη του τόπου του, τον ίδιο, τη ζωή των κατοίκων».