Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην Κέρκυρα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’

300 χρόνια
09 Αυγούστου 2016 / 09:14

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το βράδυ της Δευτέρας 8 Αυγούστου 2016 έφθασε στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας», ο Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου Χρυσόστομος Β’,

όπου και τον υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Δαιποντίων Νήσων Νεκτάριος, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος και η Αντιπεριφερειάρχης  Ιονίων Νήσων Νικολέττα Πανδή. Τον Αρχιεπίσκοπο συνοδεύουν ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, ο Επίσκοπος Καρπασίας Χρυσόστομος, καθώς και ο Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Πυλιώτης και ο Διάκονος του Αρχιεπισκόπου Κυπριανός Κουντούρης. 

Η τελετή στα Ανάκτορα

Απόψε στις 20.30 μ.μ, στα Ανάκτορα Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου, θα πραγματοποιηθεί  η Τελετή  Αναγόρευσης  του Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής  και  Πάσης Κύπρου Χρυσόστομου Β΄,  σε Επίτιμο  Δημότη και θα του απονεμηθεί  το Αργυρό Μετάλλιο Κερκυραϊκής Αξιοσύνης.
Όπως είναι γνωστό  η αναγόρευση  σε Επίτιμο Δημότη του Αρχιεπισκόπου   Κύπρου,πραγματοποιείται ύστερα από την απόφαση  του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα  με την οποία, στο πρόσωπο  του, τιμάται ο πολύπαθος Κυπριακός Λαός.