Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λουκέτο 48 ωρών σε επιχειρήσεις που δεν κόβουν αποδείξεις

Φοροδιαφυγή
04 Αυγούστου 2016 / 14:04

ΑΘΗΝΑ. Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή για το κλείσιμο των καταστημάτων για 48 ώρες για μη έκδοση αποδείξεων.

Σύμφωνα με την απόφαση ο ελεγκτικός μηχανισμός της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων τίθεται σε 24ωρη επιφυλακή με τη διενέργεια συνεχών ελέγχων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Όπως προβλέπεται στην απόφαση στην επιβολή λουκέτων για 48 ώρες θα προχωρούν οι ελεγκτές στην περίπτωση που διαπιστώνεται ότι δεν έχουν εκδοθεί περισσότερες από 10 αποδείξεις ή η αξία τους υπερβαίνει τα 500 ευρώ. 
Για την εφαρμογή του μέτρου της αναστολής λειτουργίας, ο Προϊστάμενος της  Δ.Ο.Υ. ή ο οριζόμενος από αυτόν υπάλληλος, γνωστοποιεί στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα την πράξη αναστολής λειτουργίας και ζητά τη συνδρομή της αστυνομικής αρχής.

Κατά τη διαδικασία της σφράγισης που διενεργείται με την παρουσία του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. ή του οριζόμενου από αυτόν υπαλλήλου και της αστυνομικής αρχής, τοποθετείται στην κεντρική είσοδο της επαγγελματικής εγκατάστασης ταινία με τον τίτλο της αρμόδιας υπηρεσίας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και την ένδειξη στην ελληνική γλώσσα "σφραγίσθηκε λόγω φορολογικών παραβάσεων μέχρι .... (ημερομηνία ώρα), βάσει της με αριθ. .... πράξης αναστολής λειτουργίας η οποία εκδόθηκε κατόπιν της αριθ. .... Ειδικής Εντολής Ελέγχου του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. ...., σε εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 1 του άρθρου 13 του Ν. 2523/1997, όπως ισχύει" και στην αγγλική γλώσσα "operations suspended due to tax violations".