Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υδραίου: «Ξεκινά επιτέλους η αποκατάσταση της πινακοθήκης Γιαλλινά»

Πινακοθήκη Γιαλλινά
15 Απριλίου 2020 / 17:13

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δημοσιεύτηκε από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων η διακήρυξη για την επιλογή αναδόχου για το έργο αποκατάστασης της πινακοθήκης και επανάχρησης του διατηρητέου κτιρίου της πινακοθήκης Άγγελου Γιαλλινά.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 4.621.279,48 € και περιλαμβάνει, τόσο το οικοδομικό, όσο και το ηλεκτρομηχανολογικό σκέλος.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά» στον άξονα προτεραιότητας, Προστασία του Περιβάλλοντος και Αειφόρος Ανάπτυξη, ταμείο ΕΤΠΑ και η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίστηκε στα δύο χρόνια από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Περιλαμβάνει δε, το οικονομικό σκέλος του έργου με προϋπολογισμό 2.530.815,87 και το ηλεκτρομηχανολογικό με προϋπολογισμό  1.194.022,43.

Η λήξη της προθεσμίας υποβολής προσφορών των ενδιαφερομένων έχει οριστεί για την 4η Ιουνίου του τρέχοντος έτους, ενώ οι σχετικές ηλεκτρονικές προσφορές ορίστηκε να αποσφραγιστούν στις 10 Ιουνίου.

Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κέρκυρας που αποτελεί και την προϊσταμένη οικονομική αρχή.

Μετά την εξέλιξη αυτή η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, Μερόπη Υδραίου, ανέφερε:

«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, καθώς ένα ιστορικό κτίριο παραδομένο στη φθορά του χρόνου πλησιάζει προς την αποκατάστασή του, ώστε να αποδοθεί προς όφελος της κοινωνίας.

Ευελπιστώ ότι η διαδικασία θα κυλήσει ομαλά και θα έχουμε τη δυνατότητα πολύ σύντομα να εγκατασταθεί εργολάβος για την εκτέλεση του έργου.

Όπως έχω ξαναπεί, η Κέρκυρα κλείνει μία–μία τις πληγές της και αποκαθιστά ιστορικά κτίρια που είναι συνυφασμένα με την πολιτισμική ταυτότητα του τόπου μας».