Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το ενημερωτικό δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για τον κορωνοϊό

Π.Ι.Ν.
03 Απριλίου 2020 / 14:25

Η επίσημη ενημέρωση των πολιτών από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Π.Ι.Ν.) για όλα όσα αφορούν τον κορωνοϊό, ανά περιφερειακή ενότητα, για την Παρασκευή 3 Απριλίου

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Το ενημερωτικό δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για τον κορωνοϊό, για σήμερα Παρασκευή 3 Απριλίου, αναφέρει τα εξής:


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ
Η κρίση του κορονοϊού δοκιμάζει την κοινωνική συνοχή, τις προσωπικές αντοχές και τις αντοχές του συστήματος Δημόσιας Υγείας.

Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση που δημιουργεί αγωνίες και απορίες στους πολίτες για την εξέλιξη και την αντιμετώπισή της.

Το καθημερινό πρόγραμμα ενημέρωσης από το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανταποκρίνεται σε αυτή την ανάγκη ολόκληρης της χώρας.
Παρά ταύτα, οι πολίτες των Ιονίων Νήσων αναζητούν ενημέρωση για τα ιδιαίτερα δεδομένα και περιστατικά της κρίσης του κορονοϊού που αφορούν στις δικές μας κοινωνίες.

Για τον λόγο αυτό η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ανέλαβε την καθημερινή ενημέρωση συγκεντρώνοντας πληροφόρηση από την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Λιμεναρχείο, και τις Υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων των Ιονίων Νήσων.

Για την ενημέρωση σχετικά με την εξέταση και την πορεία των κρουσμάτων του κορονοιού,θα ανακοινώνουμε, όταν έχουμε ενημέρωση απο τα Νοσοκομεία.


ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ


• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:

Α)  Tο τελευταίο 24ωρο (02.04.2020), κατά την εφαρμογή του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας, βεβαιώθηκαν από την Αστυνομική Διεύθυνση για άσκοπες μετακινήσεις 116 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα. Από τις παραβάσεις που βεβαιώθηκαν οι 51 αφορούσαν πεζούς και οι 103 κατά τον έλεγχο σε οχήματα.

Β)  Από το Λιμεναρχείο Κέρκυρας διενεργήθηκαν καθ όλο το 24ωρο (02.04.2020) 178 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν συνολικά 3 παραβάσεις (άνευ ταυτοποιητικών εγγράφων).

• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ:

Α)  Tο τελευταίο 24ωρο (02.04.2020), κατά την εφαρμογή του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας, βεβαιώθηκαν από την Αστυνομική Διεύθυνση 9 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Β)  Από το Λιμεναρχείο Λευκάδας το τελευταίο 24ωρο (02.04.2020) διενεργήθηκαν συνολικά 558 έλεγχοι και δεν βεβαιώθηκε παράβαση.

• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ:

Α)  Tο τελευταίο 24ωρο (02.04.2020), κατά την εφαρμογή του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας, βεβαιώθηκαν από την Αστυνομική Διεύθυνση 21 παραβάσεις (17 σε οχήματα και 4 σε πεζούς) και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα

Β)  Από το Λιμεναρχείο Κεφαλονιάς στις 02-04-2020 διενεργήθηκαν 138 έλεγχοι στην περιοχή δικαιοδοσίας του και σημειώθηκε 1 παράβαση. Από το Λιμεναρχείο Ιθάκης στις 02-04-2020 διενεργήθηκαν 8 έλεγχοι στην περιοχή δικαιοδοσίας τους και σημειώθηκε 1 παράβαση.

• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ:

Α)  Tο τελευταίο 24ωρο (02.04.2020), κατά την εφαρμογή του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας, βεβαιώθηκαν από την Αστυνομική Διεύθυνση 8 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Β)  Από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου το τελευταίο 24ωρο (02.04.2020), διενεργήθηκαν 170 έλεγχοι στην περιοχή δικαιοδοσίας του και βεβαιώθηκαν 2 παραβάσεις.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ


• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ:

ΜΑΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ: 1 δείγμα που είχε σταλεί προς εξέταση είναι αρνητικό.


ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ


• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:

 Α)   Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας υπήρξε επικοινωνία – συνεργασία με τις Πύλες Εισόδου (Λιμεναρχείο – Αερολιμένα), καθώς και με την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας.

• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: 

Α)   Από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου στις 02-04-2020 από το Τμήμα έχουν διενεργηθεί 15 υγειονομικοί έλεγχοι σε 10 επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών και 5 σε αρτοποιϊα. Κατα τον έλεγχο δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις.

• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ:  

Α)  Το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 5 επιχειρήσεις λιανικής διάθεσης τροφίμων και ποτών (Σουπερμάρκετ και μίνι-μάρκετ). Κατα τον έλεγχο δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις, ενώ υπήρχε τήρηση των μέτρων υγιεινής με βάση τις οδηγίες ΕΟΔΥ.

Β)  Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας διοργανώνει καθημερινή πρωινή ενημέρωση (ώρα 09:30) με τηλεδιάσκεψη (e-presence) με τους αρμόδιους φορείς όπου συζητούνται όλες οι τελευταίες εξελίξεις ανά τομέα αρμοδιότητας. Επίσης συνδράμει σε ότι ζητηθεί, τα Νοσοκομεία, την Αστυνομική Διεύθυνση, τα Λιμεναρχεία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ:

Α)  Από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου συνεχίζονται οι συστηματικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται στη Ζάκυνθο όπου σήμερα 3/4/2020, πραγματοποιήθηκαν τρεις έλεγχοι σε καταστήματα λιανικής διάθεσης τροφίμων ( Παντοπωλεία – Πρατήρια άρτου) και σε δύο Φαρμακεία. Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις έγιναν συστάσεις προς συμμόρφωση.


ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ & ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, με την Μονάδα Υποστήριξης Κρίσεων της Ψυχιατρικής Κλινικής προβαίνουν στην παροχή συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης μέσω ανοικτής τηλεφωνικής γραμμής βοήθειας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2661361122, 2661361124 από Δευτέρα ως Κυριακή και κατά τις ώρες 10πμ-1μ.μ. και 5μ.μ.-7μ.μ.

Παράλληλα λειτουργεί ειδικός αριθμός τηλεφώνου και ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail) για την επικοινωνία των πολιτών με κάθε Περιφερειακή Ενότητα, στο πλαίσιο μέτρων πρόληψης και προστασίας κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού, ως εξής:

• Π.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ ⇒ τηλ. 26613 62170, [email protected]
• Π.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ ⇒ τηλ. 26453 60790, [email protected]
• Π.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ⇒ τηλ. 26713 60530, [email protected]
• Π.Ε. ΖΑΚΥΝΘΟΥ ⇒ τηλ. 26953 60329, [email protected]