Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πενήντα οι νεκροί στην Ελλάδα - 81 κρούσματα σήμερα & 1 θάνατος

Τσιόδρας Σωτήρης
01 Απριλίου 2020 / 15:03

Συνολικά στην ελληνική επικράτεια έχουν καταγραφεί 1.375 κρούσματα, σ΄ αυτά προστίθενται ωστόσο, και ακόμα 40 ασθενείς κρουαζιερόπλοιου που βρίσκεται σε ελληνικά ύδατα

ΑΘΗΝΑ.  Τους 50 έφτασαν τα θύματα από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα (σ.σ. οι 38 είναι άνδρες και οι 12 γυναίκες), καθώς σήμερα, Τετάρτη 1η Απριλίου, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον καθηγητή-λοιμωξιολόγο, εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, καταγράφηκε ένας ακόμα θάνατος.

Σήμερα, στην ελληνική επικράτεια υπήρξαν 81 νέα κρούσματα του Covid19, με το σύνολο ν' ανέρχεται πλέον στα 1.415, συμπεριλαμβανομένων και ακόμα 20 κρουσμάτων, τα οποία καταγράφηκαν σε κρουαζιερόπλοιο που βρίσκεται στη χώρα.

Διασωληνωμένοι είναι αυτή την ώρα 90 άνθρωποι, με μέση ηλικία τα 66 έτη. Εξ αυτών οι 14 είναι οι γυναίκες και οι 76 άνδρες.

Μέχρι σήμερα έχουν πάρει εξιτήριο 6 ασθενείς από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Σε ότι αφορά τους ελέγχους, έχουν γίνει 17.350 τεστ για Covid19.





Ο Σωτήρης Τσιόδρας επανήλθε στο θέμα της μάσκας και δήλωσε ότι οι οδηγίες των ευρωπαϊκών αρχών επισημαίνουν ότι πρέπει να χρησιμοποιείται από νοσηλευτικό προσωπικό, ασθενείς και ανθρώπους που φροντίζουν ασθενείς.

Υπογράμμισε, δε, ότι οι μάσκες χρειάζονται στο νοσηλευτικό προσωπικό και θύμισε ότι υπάρχει παγκοσμίως τεράστια έλλειψη.

Σε ό,τι αφορά στην καταγραφή των θανάτων, ξεκαθάρισε: «Είμαστε ανοιχτοί σε κριτική, γιατί δεν φοβόμαστε την αλήθεια. Αν υπήρχαν περισσότεροι, θα είχαν καταγραφεί στο γενικό σύστημα στα ληξιαρχεία σε πραγματικό χρόνο».

Ο καθηγητής έκανε λόγο για ταχύτατη διασπορά του ιού, όπου βρίσκει πρόσφορο έδαφος, και τόνισε πως ο αριθμός των νεκρών προκύπτει από μία επίσημη διαδικασία, η οποία εφαρμόζεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.