Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η προετοιμασία του νοσοκομείου. Τι γίνεται σε αεροδρόμιο και λιμάνι

νοσοκομείο
27 Μαρτίου 2020 / 09:03
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην μετατροπή τριών ακόμα κρεβατιών από Αυξημένης Φροντίδας σε Εντατικής Θεραπείας, έχει προχωρήσει η Διοίκηση του νοσοκομείου. Αυτή την ώρα διατίθενται εννιά τέτοιες κλίνες.

Τα σεμινάρια προς όλους, γιατρούς κάθε ειδικότητας και νοσηλευτές, στη χρήση συσκευών, επιλογή φαμακευτικής αγωγής και διαλογής έχουν ήδη ξεκινήσει από τους ειδικούς γιατρούς που υπηρετούν εδώ στο ΕΣΥ.
Εκτιμάται, σύμφωνα με ιατρικές πηγές, ότι η οργάνωση του νοσοκομείου έχει βελτιωθεί απέναντι στην απειλή του κορωνοϊού. Με δεδομένη βεβαίως την έλλειψη προσωπικού και έτσι σε περίπτωση ανάγκης, αναπόφευκτη την επιστράτευση ιδιωτών γιατρών.
Όσο για τις ελλείψεις υλικών, όλα δείχνουν ότι το ζήτημα δεν είναι η έλλειψη πόρων για την προμήθειά τους αλλά ο ανεπαρκής εφοδιασμός της διεθνούς (και της δικής μας) αγοράς λόγω και του εμπάργκο που εφαρμόζουν παραγωγές Χώρες, απαγορεύοντας τις εξαγωγές τους.
Στις πύλες εισόδου της Κέρκυρας δεν γίνεται διαλογή των εισερχομένων, καταγράφονται όμως έτσι που εάν προκύψει κάτι να μπορεί ευκολότερα να ιχνηλατηθεί.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.