Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επένδυση πολυτελείας ένα βήμα από τα Διαπόντια

Χειμάρρα
29 Ιουλίου 2016 / 13:26

ΧΕΙΜΑΡΡΑ. Ένα μέρος των ακτών της Χειμάρρας (σ.σ. το πιο εντυπωσιακό) θα διατεθεί για 20 χρόνια προς εκμετάλλευση σε τουριστικό χωριό, που οικοδομεί στην περιοχή ο όμιλος Balfin Group, του Samir Mane.

Η απόφαση αυτή πήρε ΦΕΚ, το οποίο αναφέρεται στην εκμετάλλευση της ακτής και της αντίστοιχης παραλιακής ζώνης με σκοπό την υλοποίηση του στρατηγικού επενδυτικού project, Green Coast.
Η προθεσμία αξιοποίησης της ακτής είναι τα 20 χρόνια, και για την περίοδο 15 Μαΐου - 30 Σεπτεμβρίου ετησίως, έναντι του μισθώματος 100 λεκ (0,74 €) ανά τετρ. μέτρο, που θα διατίθενται τελικώς στον Δήμο. Έτσι ο επενδυτής, θα πρέπει να υπογράψει σχετικό συμβόλαιο και με το Δήμο, γεγονός που αναμένεται να συμβεί εντός των προσεχών ημερών. 
Σύμφωνα με τον όμιλο Balfin Group, για την κατασκευή της "πράσινης ακτής" θα πραγματοποιήσει επένδυση ύψους 52 εκατ. € .
Θα κατασκευαστούν κατά μήκος της ακτής beach bar, fast food, water park, κλπ. Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι παραδοσιακά, όπως είναι η πέτρα, και η αρχιτεκτονική σύγχρονη και εντυπωσιακή. Ο σκοπός είναι να προσφέρονται υπηρεσίες υψηλού επιπέδου κι έτσι ν' αναπτυχθεί τουριστικά η περιοχή, που τώρα είναι παρθένα. Στην πραγματικότητα, και στον αλβανικό Νότο, οι μικρές κατά κανόνα τουριστικές επιχειρήσεις "πολώνονται" μέσα και γύρω από τις πόλεις του Αυλώνα, της Χειμάρρας, των Αγ. Σαράντα και του Εξαμιλίου ακριβώς απέναντι και σε απόσταση αναπνοής από την Κασσιώπη και την ακτή του Ερημίτη.
Δείτε το video
Δείτε τις τρισδιάστατες απεικονίσεις