Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τους βάζουν και δουλεύουν απ΄ το σπίτι για τα 800 της αναστολής σύμβασης, καταγγέλει η Ομοσπονδία ιδιωτικών εκπαιδευτικών

ΟΙΕΛΕ
26 Μαρτίου 2020 / 12:10
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Η καταγγελία απευθύνεται στους υπουργούς Παιδείας, Εργασίας και Δικαιοσύνης με αφορμή τα όσα μαρτυρούν εκατοντάδες, κατά την ΟΙΕΛΕ, εκπαιδευτικοί!

ΑΘΗΝΑ. Η ΟΙΕΛΕ με σημερινή της επιστολή προς τους Υπουργούς Παιδείας, Εργασίας και Δικαιοσύνης καταγγέλλει τις πρακτικές καταλήστευσης εργαζόμενων και δημόσιων ταμείων που λαμβάνουν χώρα σε φροντιστήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σε κέντρα ξένων γλωσσών με πρόσχημα την κρίση και τους καλεί να παρέμβουν άμεσα για να αποκατασταθεί η νομιμότητα. Σύμφωνα με εκατοντάδες εκπαιδευτικούς που επικοινωνούν μαζί μας, σε πάρα πολλές περιπτώσεις οι εργοδότες επιβάλλουν διαδικτυακή εργασία σε εκπαιδευτικούς, αλλά αν και είναι υποχρεωμένοι να τους καταβάλλουν το μισθό, τους υποχρεώνουν παράνομα να ενταχθούν στο «μηχανισμό στήριξης εργαζόμενων» (για τα 800 ευρώ). Με τον τρόπο αυτό ενώ εισπράττουν κανονικά δίδακτρα, απαλλάσσονται από την καταβολή μισθών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων και ταυτόχρονα παίρνουν και το επίδομα της πολιτείας για τη στήριξη των πληττόμενων επιχειρήσεων. Με λίγα λόγια, οι επιτήδειοι πετυχαίνουν ένα χυδαίο τζακ ποτ στην πιο δύσκολη στιγμή της κοινωνίας, με θύματα το δημόσιο συμφέρον, τα κρατικά ταμεία, τους εργαζόμενους, αλλά και τους νομίμως λειτουργούντες επιχειρηματίες, καθώς δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού. Πολύ μικρότερη έκταση έχει το φαινόμενο αυτό στο χώρο των ιδιωτικών σχολείων, καθώς ελάχιστα (ευτυχώς) εκπαιδευτήρια ακολουθούν τέτοιες πρακτικές.
Η ΟΙΕΛΕ ταυτόχρονα καλεί τους εργοδοτικούς φορείς σε Φροντιστήρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών να πάρουν άμεσα θέση για τις παράνομες πρακτικές ιδιοκτητών που δεν πλήττουν μόνο την κοινωνία και τους εργαζόμενους, αλλά και τα νομοταγή μέλη τους.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.