Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ικανοποίηση για την εμφάνιση στη Λάρισα

αοκκ
28 Ιουλίου 2016 / 19:19
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το τρίτο φιλικό παιγνίδι του φετινού ΑΟΚ Κέρκυρα έδειξε ότι η ομάδα πατάει σε σωστές βάσεις και παρ΄ ότι χρειάζεται πολύ δουλειά ακόμα αφήνει μηνύματα αισιοδοξίας. Το ότι σε τρία φιλικά ματς δέχθηκε μόλις ένα γκολ (με πέναλτι μάλιστα, από τη Βέροια) η ομάδα του Μ. Γρηγορίου, αλλά και η γενικότερη αμυντική της λειτουργία, φανερώνει ότι ο τεχνικός της ομάδας, ξεκίνησε να την κτίζει ορθόδοξα και με βάση το σύγχρονο ποδόσφαιρο, που απαιτεί πρώτα το μηδέν στην άμυνα.

Με τη Βέροια, αλλά και στη Λάρισα η Κέρκυρα έχοντας να αντιμετωπίσει ομάδες που είναι ίδιας δυναμικότητας και κυρίως με τους ίδιους στόχους παραμονής, μέτρησε δυνάμεις, έστω και αν τα φιλικά δεν προσφέρονται για ασφαλή συμπεράσματα. 
Το ότι χρησιμοποιήθηκαν δυο διαφορετικές ενδεκάδες, και στη Λάρισα, μάλιστα η ομάδα είχε την ίδια συμπεριφορά και ποιότητα, δείχνει την ετοιμότητα, αλλά κυρίως την αποφασιστικότητα των παικτών να διεκδικήσουν μια θέση στην αρχική ενδεκάδα και ο συναγωνισμός αυτός μόνο όφελος μπορεί να είναι για την ομάδα. Σε όλες τις θέσεις φαίνεται ότι υπάρχουν δυο τουλάχιστον ισάξιοι παίκτες και αυτό μπορεί να γίνει ευχάριστος πονοκέφαλος για το τεχνικό τιμ, αλλά είναι πολύ σημαντικό, για να περάσει αλώβητη η ομάδα κάθε τραυματισμό, τιμωρία, ντεφορμάρισμα παίκτη. 
Στη Λάρισα φάνηκαν και οι αδυναμίες που έχει και εστιάζονται στο δημιουργικό κομμάτι. Κάτι που το ξέρει ο τεχνικός της ομάδας και εκεί θα ρίξει περισσότερο το ενδιαφέρον του στη συνέχεια. Πολύ θετικό που μπήκε έστω και συγκρατημένα να αγωνιστεί για ένα ημίχρονο ο Ντουαλά, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει και στο δημιουργικό κομμάτι και στο σκοράρισμα την Κέρκυρα. 
Όμως όπως τονίζει ο Μιχάλης Γρηγορίου, δουλεύουμε σκληρά για να είμαστε έτοιμοι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Ατρόμητο, και θα είμαστε. Λογικό είναι αυτό, έχουμε τονίσει ότι τα φιλικά είναι για να βλέπουν τις αδυναμίες της ομάδας οι προπονητές και θα δουλεύουν σε συγκεκριμένους τομείς ώστε να βελτιωθούν. 
Επόμενο φιλικό ματς για την Κέρκυρα, την Κυριακή στους Ζωσιάδες με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννενα, ο οποίος έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις (χθες βράδυ έπαιξε με την Ολλανδική Αλκμάαρ στο Περιστέρι) και την Κυριακή ίσως παρατάξει μια ομάδα με αρκετούς από τους βασικούς παίκτες εκτός, αφού ακολουθεί και η ρεβάνς στην Ολλανδία. Για την Κέρκυρα όμως είναι σημαντικό κάθε φιλικό ματς, έτσι ώστε να αρχίσει η ομάδα να έχει αυτοματισμούς και να δείξει από την αρχή του πρωταθλήματος τον καλό της εαυτό. 
 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια