Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην Επιτροπή αναθεώρησης του Καλλικράτη ο Θ. Γαλιατσάτος

ΕΝ.ΠΕ.
28 Ιουλίου 2016 / 14:34

ΑΘΗΝΑ. Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, την Τρίτη 26 Ιουλίου 2016,

συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.
Ο κ. Γαλιατσάτος μαζί με τους Περιφερειάρχες Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό (πρόεδρος της ΕΝΠΕ), Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα και Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη εκλέχθηκαν ως τακτικά μέλη της Επιτροπής Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την αναθεώρηση του Καλλικράτη.
 
Στη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ της ΕΝΠΕ με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του Υπ. Οικονομίας Παναγιώτη Κορκολή και τον Γενικό Γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπ. Οικονομίας Λόη Λαμπριανίδη με θέμα το πρόγραμμα “Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα (συντονισμός για προσκλήσεις, χρηματοδοτικά εργαλεία, αναπτυξιακός νόμος)”.

Στη συζήτηση τέθηκαν θέματα συντονισμού των εμπλεκομένων πλευρών και επισημάνθηκε η ανάγκη στενότερης συνεργασίας καθώς και καλύτερης αξιοποίησης των κονδυλίων για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Αποφασίστηκε η συγκρότηση μιας επιτελικής ομάδας για τις δομές της ανταγωνιστικότητας, με τη συμμετοχή κυβερνητικών και υπηρεσιακών στελεχών, που θα λειτουργήσει ως κόμβος πληροφόρησης για τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες, τις επενδύσεις και τις δυνατότητες για τις επιχειρήσεις.
Κατατέθηκε επίσης η πρόταση, η οποία και εξετάζεται, για συνεργασία και αλληλεπίδραση του Αναπτυξιακού Νόμου με τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα, ώστε να καταστεί δυνατό οι επενδύσεις που δεν καταφέρνουν να χρηματοδοτηθούν από το πρώτο να εντάσσονται, υπό προϋποθέσεις, στο δεύτερο.