Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε σκηνές εκτός νοσοκομείου η εξέταση ασθενών για κορωνοϊό (video)

Κορωνοϊός
16 Μαρτίου 2020 / 16:22
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Πολύτιμη η συνδρομή των Προσκόπων Κέρκυρας και του εντεταλμένου συμβούλου για τον εθελοντισμό Σπύρου Νεράντζη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εκτός Νοσοκομείου θα εξετάζονται στο εξής τα περιστατικά που θεωρούνται ύποπτα για κορωνοϊό.  Σε συμμόρφωση με τους νέες οδηγίες του ΕΟΔΥ, σήμερα στήθηκαν στο Νοσοκομείο Κέρκυρας δύο μεγάλες σκηνές, με την συνεργασία του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για τον εθελοντισμό Σπύρου Νεράντζη, ο οποίος διέθεσε τέντες από τις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις, και του Κλιμακίου Πολιτικής Προστασίας των Προσκόπων Κέρκυρας, που εργάστηκαν για να τις στήσουν.

Οι σκηνές θα στεγάσουν τέσσερις κλίνες εξέτασης και το απαραίτητο υγειονομικό υλικό, ούτως ώστε οι ασθενείς που ενδέχεται να είναι θετικοί στον κορωνοϊό, να μην εισέρχονται καν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και έτσι να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα επιμόλυνσης. Όπως είπε στο enimerosi. com, ο Διευθυντής του ΤΕΠ Κωνσταντίνος Νίκας, το Νοσοκομείο οφείλει να τηρήσει σχολαστικά τους κανόνες ασφαλείας και να λάβει όλα τα δυνατά μέτρα για να προφυλαχθούν οι γιατροί, το νοσηλευτικό και το βοηθητικό  προσωπικό, καθώς επίσης και όλοι οι υπόλοιποι ασθενείς. Έτσι, οι ασθενείς που προσέρχονται στο Νοσοκομείο θα απευθύνονται καταρχήν στον οικίσκο που υπάρχει στην είσοδο, όπου θα περιγράφουν τα συμπτώματά τους και εάν θεωρηθεί ότι πρέπει να εξεταστούν για κορωνοϊό, θα οδηγούνται στους ειδικούς αυτούς χώρους για εξέταση και εκτίμηση. Στην περίπτωση που υπάρξει ασθενής με κορωνοϊό που θα χρειαστεί νοσηλεία, στο Νοσοκομείο έχει ήδη διαμορφωθεί ειδική πτέρυγα στον τέταρτο όροφο.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.