Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σωματεία & σύλλογοι που αναστέλλουν τις δραστηριότητές τους (συνεχής ενημέρωση)

Γραφείο Νεότητας Μητροπόλεως
11 Μαρτίου 2020 / 08:32
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανακοινώσεις για αναστολή διεξαγωγής εκπαιδευτικών προγραμμάτων, εκδηλώσεων, συναντήσεων και μαθημάτων εξέδωσαν οι παρακάτω λόγω

της έξαρσης της επιδημίας του κορωνοϊού, στα πλαίσια της προφύλαξης της δημόσιας υγείας και των μέτρων που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ και την Κυβέρνηση:

Πολιτιστικός Σύλλογος Βελονάδων
Αναστέλλονται τα μαθήματα όλων των χορευτικών τμημάτων, της παιδικής χορωδίας, μια εκδήλωση χορευτική ομάδων Βόρειας Κέρκυρας. Η αναβολή ισχύει μέχρι τις 24 Μαρτίου και μέχρι νεωτέρας.

Μουσική Καλλιτεχνική Ένωση Περιβολίου
Αναστέλλει τη λειτουργία όλων των τμημάτων από 11 έως 25 Μαρτίου όπως επίσης ματαιώνει και την εκδήλωση που είχε προγραμματίσει για την 25η Μαρτίου. Η προγραμματισμένη εκδρομή 3 με 5 Απριλίου  θα πραγματοποιηθεί κανονικά λόγω του ότι γίνεται πέραν της ημερομηνίας απαγόρευσης.

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Κέρκυρας
Αναστέλλει τις εκπαιδευτικές λειτουργίες τόσο για τα μέλη όσο και για τους πολίτες έως τις 24/03/2020. Για τις νέες ημερομηνίες των μαθημάτων οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν άμεσα.

Πολιτιστικός Σύλλογος Πετριτή
Αναστέλλονται οι δράσεις του Συλλόγου καθώς και η διεξαγωγή των μαθημάτων όλων των τμημάτων μας για 14 ημέρες. Η απόφασή μας έχει καθαρά προληπτικό χαρακτήρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και των μελών.

Πολιτιστικός Σύλλογος Καβαλλουρίου
Πολιτιστικός Σύλλογος Καβαλλουρίου προχωρά σε αναβολή όλων των δραστηριοτήτων του με σεβασμό πάντα στην υγεία και την πρόληψη.

 Καλλιτεχνική Σχολή Κέρκυρας
Αναστέλλει τη λειτουργία των τμημάτων της για 14 ημέρες, εναρμονιζόμενη πλήρως με την απόφαση του Υπουργείου Υγείας για κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας για προληπτικούς λόγους. Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολής.

Πολιτιστικός Σύλλογος Μπενιτσών - Benitses Cultural Association
Αναστολή διεξαγωγής όλων των δραστηριοτήτων του συλλόγου μέχρι νεωτέρας.

Πολιτιστικός  - Εξωραϊστικός-Σύλλογος Τεμπλονίου
Αναστέλλονται όλες οι πρόβες του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου μας για «προληπτικούς λόγους», εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Για τη συνέχισή τους θα επανέλθουν με νεότερη ανακοίνωση.

Μουσική Καλλιτεχνική Ενωση Λευκιμμαίων
Αναστέλλει την λειτουργία της Φιλαρμονικής έως 25 Μαρτίου. Θα υπάρξει νεώτερη ενημέρωση. 

Φιλαρμονική Λακώνων Άγιος Νικόλαος
Τα μαθήματα και οι πρόβες της Φιλαρμονικής δεν θα πραγματοποιηθούν για τις επόμενες μέρες, για λόγους ασφαλείας και πρόληψης.

Πολιτιστικός Σύλλογος Χλομού Κέρκυρας
Αναστολή όλων των δραστηριοτήτων των τμημάτων του (χορευτικού & χορωδίας), για δεκατέσσερις κατ’ αρχήν ημέρες, προσμετρούμενες από την Κυριακή (8-3-2020). Παρακολουθώντας τις εξελίξεις θα ενημερώνουμε τα μέλη των τμημάτων μας προσωπικά, για ότι νεώτερο.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Κέρκυρας
Oι φροντιστηριακές  μονάδες και φροντιστές μέλη του Σ.Ε.Φ.Κ., τηρώντας τη σχετική κοινή απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας, αναστέλλουν τη λειτουργία τους κατά το χρονικό διάστημα από την Τρίτη 11/3 ως και την Τετάρτη 25/3.
 
Παραδοσιακός χορός Ηρακλής Κέρκυρας

Προληπτική αναστολή όλων των μαθημάτων – προπονήσεων η οποία ξεκινά από αύριο και ισχύει μέχρι τις 25/3, ενώ εγκαίρως και με βάση τα ως τότε δεδομένα και οδηγίες θα ενημερώσουν ξανά μέσα από τη σελίδα τους και τα ΜΚΔ.

Χορωδία Κοντοκαλίου
Αναστέλλεται η λειτουργία της Χορωδίας Κοντοκαλίου για 15 ημέρες μέχρι νεωτέρας για προληπτικούς λόγους.

Χορευτικός Σύλλογος Λευκίμμης ''ΦΑΕΘΩΝ''
Αναβάλλεται η καθιερωμένη εκδήλωση στις 25 Μαρτίου 2020, που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Σύλλογός προς τιμή της Εθνικής μας Επετείου, καθώς οι προγραμματισμένες συμμετοχές και εμφανίσεις σε εκδηλώσεις άλλων φορέων. Επίσης διακόπτονται οι πρόβες όλων των τμημάτων του χορευτικού.

Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Γαρούνα
Για λόγους πρόληψης, οι δράσεις του συλλόγου θα ανασταλλούν για 14 ημέρες. Επίσης αναστέλλεται το φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη για το μηνα Μάιο και άρα και το ταξίδι.

Πολιτιστικός Σύλλογος Χλομού Κέρκυρας
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου αποφάσισε την αναστολή όλων των δραστηριοτήτων των τμημάτων του (χορευτικού & χορωδίας), για δεκατέσσερις κατ’ αρχήν ημέρες, προσμετρούμενες από την Κυριακή (8-3-2020).
 
Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας
Η ΕΔ του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου αναστέλλει την λειτουργία όλων των εγκαταστάσεων του ΕΑΚ Κέρκυρας από  11/3 έως και την Κυριακή 15/3 όπου θα υπάρξει επαναξιολόγηση κατά περίπτωση και ανάλογα τις εξελίξεις
 
Σύνδεσμος Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Κέρκυρας ΣΥ.Π.Α.Π.
Αναστολή λειτουργίας όλων των μουσικών συνόλων του για τις επόμενες 14 ημέρες. Συγκεκριμένα δεν θα λειτουργήσουν το Ωδείο Λευκίμμης, το Ωδείο Φαιάκων, οι Φιλαρμονικές Θιναλίων, Καρουσάδων και Αυλιωτών, η χορωδία San Giacomo και η χορωδία Δημόδοκος.
 
Δημόσια Κεντρική Ιστορική  Βιβλιοθήκη Κέρκυρας
Ακυρώνονται τα δύο εργαστήρια για την Ειδησεογραφική Παιδεία και Πληροφορία στα ΜΜΕ τα οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στο Γ’ Λύκειο Κέρκυρας την Πέμπτη 19/3   και την Παρασκευή 20  Μαρτίου 2020, 15.00-20.00, για ενήλικες.
 
Αναβολή εκδήλωσης CHAPTER HJ-34 CORCYRA
Η εκδήλωση του Τμήματος για το ερχόμενο Σάββατο, 14/3, στις 20:00, στην Αναγνωστική Εταιρία  με θέμα "Η Αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου".
 
Πολιτιστικός Σύλλογος Αυλιωτών
Ο Σύλλογος αναστέλλει τη λειτουργία των χορευτικών τμημάτων και της Χορωδίας για 15 ημέρες.
 
Ιόνιο Ωδείο
Το Ιόνιο Ωδείο ανακοινώνει την διακοπή των μαθημάτων και δραστηριοτήτων του σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των αποφάσεων αυτών . (11 Μαρτίου έως και 24 Μαρτίου)
 
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Κοντοκαλίου

Αναστέλλονται οι απογευματινές δραστηριότητες του συλλόγου, μαθήματα παραδοσιακών χορών και ζωγραφικής, που γίνονται κάθε Σάββατο στο χώρο του σχολείου μας. Τα προγράμματα θα μεταφερθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία
Φιλαρμονικός Σύλλογος Σκριπερού
Αναστέλλει από 11/3 και για 13 ημέρες την λειτουργία των σχολών του (σχολές οργάνων, σχολές θεωρίας) καθώς και των άλλων δραστηριοτήτων του.
 
Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Κέρκυρας
Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Κερκυρας ενημερώνει τους φίλους και τα μέλη της ότι για 15 μέρες δε θα πραγματοποιηθούν μαθήματα, πρόβες και άλλες εκδηλώσεις οι οποίες ήταν προγραμματισμένες.

Δημοτική Πινακοθήκη
Στο πλαίσιο εφαρμογής προληπτικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας και σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση για αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας και αποφυγή συγκεντρώσεων πολλών ατόμων σε κλειστούς χώρους, η Πινακοθήκη του Δήμου ανακοινώνει την αναστολή διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων έως τέλος Μαρτίου 2020 και συγκεκριμένα:
1) Β' κύκλο ξεναγήσεων Δημοτικών Σχολείων στην Έκθεση Γιαλλινά
2) "Ένα Σάββατο, Ένα Παραμύθι"
Θα ακολουθήσει ενημέρωση, με βάση τις εξελίξεις που θα προκύψουν.
 
Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας
Η Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους της ότι αναβάλλονται όλες οι εκδηλώσεις της για το επόμενο διάστημα. Οι προγραμματισμένες διαλέξεις για το διάστημα αυτό,  μετά από συνεννόηση και με τους ομιλητές, αναβάλλονται και θα επαναπρογραμματιστούν εν ευθέτω χρόνο.
 
Αναστέλει τη λειτουργία της και η Φιλαρμονική Κυνοπιαστών
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών, μετά την ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας για την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλη την χώρα, για προληπτικούς λόγους, λόγω του κορονοϊού, ανακοινώνει ότι πήρε την απόφαση αναστολής της λειτουργίας των σχολών της φιλαρμονικής, καθώς και των προγραμματισμένων δοκιμών της μπάντας για 14 ημέρες.
 
Αναβάλλεται το 23ο Φολκλορικό Φεστιβάλ Κέρκυρας ανακοίνωση ο ΛΑΟΔΑΜΑΣ
Το προγραμματισμένο για το τριήμερο 23-24 και 25 Μάρτη 23ο Φολκλορικό Φεστιβάλ Κέρκυρας αναβάλλεται!.
 
Αναστέλλει τις λειτουργίες της και τις συμμετοχές της η Χορωδία Κέρκυρας
Η  ΧΟΡΩΔΙΑ  ΚΕΡΚΥΡΑΣ  ανακοινώνει  ότι  για  το  διάστημα  αυτό  αναστέλλεται  η  λειτουργία  όλων  των  χορωδιακών  Τμημάτων  της  και  των  Σχολών  του  ΚΕΝΤΡΟΥ  ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ  ΜΟΥΣΙΚΗΣ  ΚΑΙ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. Για  τον  ίδιο  λόγο  ακυρώνεται   και  η  συμμετοχή  της  Γυναικείας  Χορωδίας  Κερκύρας  στον  διαγωνισμό  «Τάσος  Παππάς»  που  θα γινόταν    στην  Θεσσαλονίκη  την  29η  Μαρτίου  2020.
 
ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Ο Σ.Π.Ζ.Κέρκυρας ανακοινώνει ότι οι σκακιστικές σχολές στο Δ. Θέατρο και στο Ν. Λιμάνι θα παραμείνουν κλειστές 11-25 Μαρτίου, σύμφωνα και με τις ανακοινώσεις των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας. ΣΗΜ.: Όσοι μαθητές ενδιαφέρονται για μαθήματα και προπονήσεις μέσω ιντερνετ, να επικοινωνήσουν με τους προπονητές του συλλόγου στα τηλέφωνα 6977768205 , 6975500204 και 6944641750 για να πάρουν σχετικές οδηγίες.
 
Ένωση Χορωδιών Κέρκυρας
Η Ενωση Χορωδιών Κέρκυρας, ύστερα από έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου,αποφάσισε να προτείνει αναστολή της λειτουργίας όλων των χορωδιακών τμημάτων της για 14 ημέρες σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου.
 
Χορωδία «Θωμάς Φλαγγίνης»
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου συμφωνεί με την πρόταση και οι πρόβες και άλλες εκδηλώσεις της Χορωδίας 'Θωμάς Φλαγγίνης' αναστέλλονται.
 
Ιόνιο Ωδείο
Το σεμινάριο φλάουτου του ωδείου με την καθηγήτρια του Ιονίου Πανεπιστημίου Ρία Γεωργιάδου στις 14 και 15 Μαρτίου 2020, αναβάλλεται. Θα μεταφερθεί σε νεότερη ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα.
 
Χορευτικός Όμιλος Περιβολιού
Ο Χορευτικός Όμιλος Περιβολίου ανακοινώνει επίσης την αναστολή της λειτουργίας του για το διάστημα των δύο εβδομάδων. Μετά το πέρας των δύο εβδομάδων και αφού υπάρξει νέα ενημέρωση από την πολιτεία, θα ενημερώσουμε εκ νέου τα μέλη μας.
 
Φιλόμουσος Σύλλογος Καρουσάδων «Ντίνος Θεοτόκης»
Από Τετάρτη 11 Μαρτίου και για 14 μέρες ανακοινώθηκε η αναστολή των μαθημάτων της χορωδίας.
 
Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας Παλαιά ΦΕΚ
Η  Διοικητική Επιτροπή της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας, συνεπής και προς την κοινωνική ευθύνη της, αποφάσισε την αναστολή των μαθημάτων σε όλες τις σχολές της και των προβών όλων των μουσικών συνόλων της για 14 μέρες. Η απόφαση αυτή θα επαναξιολογηθεί αναλόγως των εξελίξεων στο ζήτημα του κορονοϊού.
 
Φιλαρμονική Εταιρεία Αγίου Ματθαίου "Λορέντζος Μαβίλης"
Η Φιλαρμονική Εταιρεία Αγίου Ματθαίου «Λορέντζος Μαβίλης» ανακοινώνει ότι αναστέλλει από σήμερα και για τις 14 επόμενες ημέρες την λειτουργία των σχολών και των δραστηριοτήτων της (σχολές οργάνων, σχολές θεωρίας, δοκιμές μουσικού σώματος, δοκιμές μπαντίνας, κλπ).
 
Πολιτιστική Πρωτοβουλία Αρίλλα - Σύλλογος Πολιτιστική Πρωτοβουλία Αρίλλας
Αναστέλλονται όλες οι δραστηριότητες του Συλλόγου (παραδοσιακοί χοροί, μοντέρνο πρόγραμμα, γυμναστική, ζωγραφική) για τουλάχιστον 14 ημέρες, έως νεοτέρας απόφασης του Υπουργείου.
 
Πολιτιστικός Σύλλογος Κασσιόπης
Ο σύλλογος αναστέλλει την λειτουργία των τμημάτων Παραδοσιακών χορών και της χορωδίας για της 2 εβδομάδες και μέχρι νεοτέρας . Ευχόμαστε υγεία για δύναμη σε όλο τον κόσμο.
 
Εξωραϊστικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Γουβιών
«Για λόγους πρόληψης με αφορμή τον Κορωνοϊό αναβάλλονται οι δραστηριότητες (πρόβες, μαθήματα κλπ) ΟΛΩΝ των τμημάτων των παραδοσιακών χορών του Συλλόγου μας τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή 20/03. Για τη συνέχιση των δραστηριοτήτων θα επανέλθουμε με νεότερη ανακοίνωση»

Ένωση Περιθειωτών «Φίλιππος Βλάχος»
Αναβάλλονται όλες οι δραστηριότητές του Σωματείου για 14 ημέρες σεβόμενοι την απόφαση του υπουργού Υγείας, λόγο κορονοϊού.
 
Σύλλογος Γυναικών Αχαράβης
Ο Σύλλογος αναστέλλει από τις 11/3 και για τις επόμενες 14 ημέρες τις δραστηριότητες του (Χορωδία, Χορευτικό, ζωγραφική) για προληπτικούς λόγους λόγω του κορονοϊού
 
Γραφείο Νεότητας Μητροπόλεως Κερκύρας
Δεν θα γίνουν για δύο Πέμπτες, στις 12 και 19 Μαρτίου 2020, οι συνάξεις του Κύκλου Φοιτητών και Επιστημόνων της τοπικής μας Εκκλησίας, κατόπιν αποφάσεως των υπουργείων Υγείας και Παιδείας για την αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, την οποία στηρίζει η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας αναστέλλοντας με την σειρά της εκκλησιαστικές και κατηχητικές δραστηριότητες.
 
Μικτή Χορωδία Ανεμομύλου «Θωμάς Φλαγγίνης»
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας συμφωνεί με την πρόταση και οι πρόβες και άλλες εκδηλώσεις της Χορωδίας 'Θωμάς Φλαγγίνης' αναστέλλονται.
 
Δημοτική Χορωδία Κέρκυρας "San Giacomo"
Μετά από απόφαση της τριμελούς επιτροπής της Χορωδίας, αναστέλλεται για 14 μέρες η λειτουργία της από 11 Μαρτίου 2020 λόγω προφύλαξης από τον Κοροναϊο.
 
Παιδική Χορωδία Ενορίας Κυνοπιαστών "Γαλιλαία"

Από 11/3, και για 14 ημέρες για την πρόληψη εξάπλωσης του κοροναϊού δεν θα πραγματοποιηθεί η πρόβα των τμημάτων της παιδικής μας χορωδίας.
 
Φιλαρμονική Κορακιάνας "Σπύρος Σαμάρας"
Η Φιλαρμονική, ως εκπαιδευτικό ίδρυμα ανακοινώνει ότι αναστέλλει από σήμερα και για τις 14 επόμενες ημέρες την λειτουργία όλων των σχολών της και των εν γενεί δραστηριοτήτων της (σχολές οργάνων, σχολές θεωρίας, δοκιμές μπαντίνας και μπάντας). Για οτιδήποτε νεότερο θα υπάρξει νέα ανακοίνωση
 
Μορφωτικός -Πολιτιστικός Σύλλογος ΑΦΡΑΣ

Με απόφαση ΔΣ του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αφρας και λαμβάνοντας υπόψιν τις τελευταίες εξελίξεις, με τα μέτρα πρόληψης και τη διάδοση του κορονοϊού, σταματάνε όλες οι δραστηριότητες στο χώρο του πολιτιστικού μας κέντρου μέχρι νεοτέρας.
 
Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Σινιών
Το ΔΣ του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Σινιών ενημερώνει όλα τα μέλη της πως διακόπτονται προσωρινά όλα τα μαθήματα καθώς και όλες οι δραστηριότητες του συλλόγου. Χορευτικό ,χορωδία, θεατρικό, μαθήματα μουσικής. Θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση για την επανέναρξη των μαθημάτων.
 
Ωδείο Κερκύρας
Το Ωδείο Κερκύρας θα παραμείνει κλειστό από Τετάρτη 11 Μαρτίου και για τις επόμενες 14 ημέρες, όπως όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Υγείας, για προληπτικούς λόγους. Για οποιαδήποτε πληροφορία οι σπουδαστές του ιδρύματος μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με την γραμματεία του Ωδείου καθημερινά 09:00-14:00.
 
 
 

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.