Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ακυρώνεται λόγω κορωνοϊού η φετινή παρέλαση της Παλαιάς Φιλαρμονικής στη 5η Λεωφόρο

Νέα Υόρκη
09 Μαρτίου 2020 / 08:49
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ακυρώνεται το προγραμματισμένο ταξίδι της Παλαιάς Φιλαρμονικής στη Νέα Υόρκη για την συμμετοχή της στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Λόγω της μεγάλης αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού που οδήγησαν στην λήψη ισχυρών μέτρων προστασίας, ο Κυβερνήτης Andrew Cuomo αποφάσισε να κηρύξει την πόλη της Νέας Υόρκης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, αποφασίστηκε και από την Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας (Παλαιά) να αναβάλλει τη συμμετοχή της. 

Μιλώντας στο enimerosi.com, ο πρόεδρος της ΦΕΚ Σπύρος Παδοβάς, υπογράμμισε ότι δεν θα ήταν συνετό να μπει σε κίνδυνο η υγεία των 100 και πλέον μουσικών. Έτσι κατόπιν συνεννόησης με την Ιόνιο Πολιτιστική Ομοσπονδία, αποφασίστηκε να αναβάλλουν το ταξίδι για την επόμενη χρονιά. Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Παδοβάς, «οι εκδηλώσεις πιθανότατα θα είναι ακόμα πιο μεγαλειώδεις, καθώς θα είναι η επέτειος των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση».  
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.