Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρουσίαση αποτελεσμάτων λειτουργίας της Πράσινης Γωνιάς Καλαφατιώνων

Πράσινη γωνιά Καλαφατιώνων
18 Φεβρουαρίου 2020 / 10:42
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Πράσινη Γωνιά Καλαφατιώνων πραγματοποίησε το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 εκδήλωση στο Πνευματικό

Κέντρο Καλαφατιώνων παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα του πρώτου έτους λειτουργίας της (16 Δεκ 2018-16 Δεκ 2019) ενημερώνοντας τόσο τους Τοπικούς Προέδρους Συμβουλίων Κοινοτήτων του πρώην Δήμου Αχιλλείων  καθώς και την Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας &  Διαποντίων Νήσων κα Μερόπη Υδραίου αλλά και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κο Γιάννη Σερεμέτη. Έτσι όλοι ενημερώθηκαν πως η Πράσινη Γωνιά συνέλεξε, 1207 κυβικά μέτρα-σάκους ανακυκλωσίμων, 31429 κιλά ή 31,4 τόνους ανακυκλωσίμων, στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της.

Στην συζήτηση που ακολούθησε η Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση και τα συγχαρητήρια της για την προσπάθεια των εθελοντών, αλλά δήλωσε πως δυστυχώς ο Δήμος δεν είναι την παρούσα χρονική στιγμή σε θέση να υποστηρίξει την συγκεκριμένη προσπάθεια, λόγω έλλειψης προσωπικού και μέσων. Μια στάση που θα καταβληθεί σημαντική προσπάθεια να μεταβληθεί επανεξεταζόμενη, προς το τέλος του 2020.
Σε ανάμνηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης οι εθελοντές της Πράσινης Γωνίας Καλαφατιώνων χάρισαν στην κ. Υδραίουκαι τους ευχαρίστησε, το βιβλίο του Charles Duhigg : «Η δύναμη της Συνήθειας» για να την υποστηρίξουν με απτά επιστημονικά επιχειρήματα και προς απόδειξη, πως πράγματι οι συνήθειες των ανθρώπων μπορούν να αλλάζουν, με τις κατάλληλες κινήσεις, εντός 3 εβδομάδων.

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.