Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ομάδα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ: Ενάμιση μήνα χωρίς αιματολόγο το νοσοκομείο Κέρκυρας, ο κ. Γκίκας τι απαντά;

Νοσοκομείο Κέρκυρας
11 Φεβρουαρίου 2020 / 14:40

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το κενό στη θέση του αιματολόγου στο Νοσοκομείο Κέρκυρας, επισημαίνει η Ομάδα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας την καθυστέρηση του Υπουργείου Υγείας

που έχει ως αποτέλεσμα η θέση του αιματολόγου να μην έχει καλυφθεί και οι καρκινοπαθείς να αναγκάζονται να καταφύγουν σε ιδιωτικά ιατρεία ή στα Γιάννενα. 
Η Ομάδα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ ζητά απαντήσεις από τον κυβερνητικό βουλευτή Στέφανο Γκίκα, ο οποίος είχε βεβαιώσει από τις αρχές Γενάρη ότι οι προκηρύξεις θα προχωρήσουν άμεσα.  

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομάδας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ

Η αμεσότητα της κάλυψης κενών για την οποία μας απάντησε ο Βουλευτής κ. Γκίκας στις 9/1/2020, ακόμα αναζητείται.
Σε ανακοίνωση μας στις αρχές Γενάρη είχαμε θίξει το θέμα της μη έγκρισης έως το τέλος Δεκεμβρίου μιας θέσης Κλινικού Αιματολόγου, μίας Πνευμονολόγου και μιας θέσης Χειρουργού, απαραίτητες για ευαίσθητα τμήματα του νοσοκομείου μας (αιματολογικό και λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων) που είχαν ζητηθεί από την απελθούσα διοίκηση.
Η απάντηση του κυβερνητικού βουλευτή κ.Γκίκα, στις 9/1 ήταν ότι "Σε ό,τι αφορά στην Κέρκυρα το αίτημα της Διοίκησης του Νοσοκομείου έχει παραλειφθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και αύριο θα δοθεί η έγκριση από την οικονομική υπηρεσία του Υπουργείου, ώστε τις επόμενες μέρες να μπορέσει το Νοσοκομείο μας να προκηρύξει τις τρεις αυτές θέσεις επικουρικών γιατρών (1 χειρουργού, 1 πνευμονολόγου, 1 αιματολόγου)". Ενάμιση μήνα μετά όμως οι καρκινοπαθείς με αιματολογικά νοσήματα συνεχίζουν να πληρώνουν ιδιώτες ή να ταλαιπωρούνται στα Γιάννενα για να εξεταστούν από αιματολόγο, ενώ οι 2 εκ των τριών θέσεων (αιματολόγου και Πνευμονολόγου) αγνοούνται.
Σε συνέντευξη του μάλιστα στην εφ. Ενημέρωση στις 10/2 μάλιστα ο νέος διοικητής του νοσοκομείου, ενώ μίλησε για έγκριση την μέρα εκείνη από το υπουργείο της θέσης, προέβλεψε την πρόσληψη του αιματολόγου στα τέλη Μαρτίου!
 
Προφανώς η κανονικότητα επιστρέφει για τα καλά στο νοσοκομείο.
 
Αναμένουμε λοιπόν από τον λαλίστατο κυβερνητικό βουλευτή που στις 14 Δεκέμβρη 2019 αναρωτιόταν τότε δημόσια σε συνέντευξη, για το θέμα που είχε προκύψει με την 3ήμερη κατά τον ίδιο καθυστέρηση στην υπογραφή 5 συμβάσεων επικουρικών ιατρών, το οποίο τότε κατά τον ίδιο πάντα "δημιουργήθηκε από την άρνηση του Διοικητού του ΓΝΚ να υπογράψει την πρόσληψη." να μας ενημερώσει πως εξηγεί την επί κοντά 2 μήνες καθυστέρηση του υπουργείου να εγκρίνει δύο τόσο νευραλγική θέση για το νοσοκομείο. Μια θέση που αφορά ασθενείς μιας τόσο ιδιαίτερα ευπαθούς ομάδας, οι οποίοι για το διάστημα αυτό δεν μπορούν να εξεταστούν σε δομή του ΕΣΥ στο νησί μας. Να μας διευκρινίσει ξεκάθαρα λοιπόν και για ποιο λόγο, ο ιατρός που περιμένει από τις 9 Γενάρη το διορισμό του, θα διοριστεί σύμφωνα με τον διοικητή με καθυστέρηση περίπου 3ων μηνών, οδηγώντας τους ασθενείς στο μεσοδιάστημα στον ιδιωτικό τομέα ή σε μετακινήσεις στα Γιάννενα.
Ομάδα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας