Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ποζίδης: «Το ΚΤΕΟ στους Παξούς πρέπει να λειτουργήσει άμεσα!»

Παξοί
05 Φεβρουαρίου 2020 / 10:09

Ανακοίνωση του περιφερειακού συμβούλου με την παράταξη «Επτανησιακή Πρωτοβουλία»

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ανακοίνωση σχετικά με την αναγκαιότητα για άμεση λειτουργία του ΚΤΕΟ στους Παξούς εξέδωσε ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Επτανησιακή Πρωτοβουλία», Παναγιώτης Ποζίδης.

Αναλυτικά, η θέση του Παναγιώτη Ποζίδη για τη σημασία που έχει για την τοπική κοινωνία η άμεση λειτουργία του ΚΤΕΟ στο νησί των Παξών:

«Σε πρόσφατο Περιφερειακό συμβούλιο έγινε μεγάλη κουβέντα για τη αναγκαιότητα και τη δυνατότητα άμεσης λειτουργίας μιας δημόσιας υπηρεσίας ΚΤΕΟ στο νησί των Παξών, με την αξιοποίηση κινητής μονάδας, που ήδη υπάρχει στο νησί, εδώ και μια τριετία.

Ήταν μια συζήτηση που ανέδειξε σημαντικές παθογένειες και προβλήματα της αυτοδιοίκησης και ταυτόχρονα αδυναμίες στον τρόπο που αντιλαμβάνεται το ρόλο της στην ικανοποίηση των αναγκών των πολιτών, στη δημιουργία αναπτυξιακών προϋποθέσεων και προοπτικών, την ενίσχυση των δημόσιων επενδύσεων, ώστε να μοχλεύονται πολλαπλάσιες ιδιωτικές στην τοπική κοινωνία και να βελτιώνεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Η προβολή επιμέρους εμποδίων και ενδεχόμενων δυσκολιών όταν σχετίζονται με αποφάσεις που γεννούν στασιμότητα και οπισθοδρόμηση αποτελούν επίφαση και άρνηση στην πρόοδο που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Πέρα από τις ευθύνες που λίγη αξία έχει σήμερα να αποδοθούν στην προηγούμενη περιφερειακή αρχή, που άλλωστε κρίθηκε και από αυτό, τώρα είναι σημαντικό να παραχθεί μια άλλη πολιτική, να αποκτήσει η αυτοδιοίκηση έναν άλλον προσανατολισμό ικανοποίησης των αυτονόητων και δίκαιων αιτημάτων των πολιτών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο των Παξών εισηγήθηκε την άμεση λειτουργία του, ο κόσμος των Παξών το διεκδικεί και φωνάζει για τους κινδύνους που απειλούν τους κατοίκους του νησιού και διευρύνονται, καθώς η καιροσκοπική πολιτική που παρείχε τη δυνατότητα εξαίρεσης ελέγχου των οχημάτων των ιδιοκτητών του νησιού προκαλεί τεράστιο πρόβλημα ασφάλειας σε όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού.

Δεν είναι ζήτημα που αφορά αποκλειστικά την προσωπική ασφάλεια και προστασία καθενός κατοίκου ξεχωριστά, ο οποίος θωρακίζεται πίσω από μια ανεξήγητη παροχή. Αφορά στο δικαίωμα όλων των πολιτών να προστατεύονται από κάθε ασυνείδητο και αδιάφορο που κρύβεται πίσω από μια πολιτική ευχέρεια, κυκλοφορεί με ένα τετράτροχο εργαλείο του χάροντα σε κακούς, αφρόντιστους και επικίνδυνους δρόμους.

Αλήθεια, μπορούν αυτά τα δολοφονικά εργαλεία να κινούνται στους δρόμους επειδή η κυβέρνηση θέλει να χαϊδέψει το αυτί του πολίτη – πελάτη;

Η κωλυσιεργία της περιφερειακής αρχής στο κομμάτι αυτό θα στιγματίσει την πολιτική αυτοδιοικητική της διαδρομή. Δεν υπάρχει πολυτέλεια για αδράνεια, δεν υπάρχει επιλογή αδιαφορίας.

Κοιτάζουμε το αύριο επιλύοντας προβλήματα και ικανοποιώντας δίκαια αιτήματα της κοινωνίας μας.

Το ΚΤΕΟ στους Παξούς πρέπει να λειτουργήσει άμεσα!»