Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο υπ. Εσωτερικών εγκαινιάζει τη «Νέα γενιά ανακύκλωσης» στα Γιάννενα

Γιάννενα
30 Ιανουαρίου 2020 / 15:29

Με τα εγκαίνια του Πολυχώρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης και του Ολοκληρωμένου Προγράμματος «Νέα Γενιά Ανακύκλωσης» στα Γιάννενα θα συνδυάσει ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος την παρουσία του στην πόλη για την κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας.

Η εκδήλωση θα γίνει στις 11 το πρωί της Κυριακής στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, που έχει δημιουργήσει και λειτουργεί η Μητρόπολη Ιωαννίνων κοντά στο Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο.
Τα Γιάννενα είναι μια από τις πέντε πόλεις, οι οποίες έχουν επιλεγεί για την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος «Νέα Γενιά Ανακύκλωσης» του υπουργείου Εσωτερικών, για την ανταποδοτική ανακύκλωση. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί τα εγκαίνια σε αντίστοιχους πολυχώρους σε Καλλιθέα, Ναύπλιο και Νέα Σμύρνη και έπονται στα Γιάννενα την Κυριακή και στην Άνδρο στη συνέχεια.

Στους πέντε δήμους θα τοποθετηθούν συνολικά 45 «σπιτάκια», προσφορά του Συστήματος Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, εκ των οποίων τα εννέα στον δήμο Ιωαννιτών. Τα ολοκληρωμένα κέντρα θα έχουν τέσσερα «ρεύματα» ανακύκλωσης (γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο, χαρτί) και τα σημεία που θα τοποθετηθούν, επιλέγονται μετά από συνεργασία στελεχών της «Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» με τις υπηρεσίες των δήμων. Με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, επιτυγχάνεται αξιόπιστη και αληθινή ανακύκλωση και παράγοντας υλικά που είναι 100% καθαρά, παράλληλα με το «οικονομικό εργαλείο» για την ενθάρρυνση, παρέχεται ανταποδοτικό αντίτιμο που ανέρχεται σε 1 ευρώ για κάθε 33 συσκευασίες (πλαστικές, μεταλλικές και γυάλινες) που ανακυκλώνονται.

Στόχος είναι η πρωτοβουλία να επεκταθεί το 2020 σε όλη την περιφέρεια Αττικής και στη συνέχεια να επεκταθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Πηγή: Ηπειρωτικός Αγών/agon.gr