Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ρόδη Κράτσα: Όχι δεύτερης κατηγορίας πολίτες οι Παξινοί - Το ΚΤΕΟ πρέπει να λειτουργήσει

Παξοί
23 Ιανουαρίου 2020 / 14:02

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κριτική στον πρώην Περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτο ασκεί η σημερινή Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα, για το ΚΤΕΟ Παξών, το οποίο εξακολουθεί να μην λειτουργεί λόγω μηχανικής βλάβης

Η Ρόδη Κράτσα -σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου- καταδικάζει την απραξία της προηγούμενης περιφερειακής αρχής για την εγκατάλειψη του μηχανήματος ΚΤΕΟ που υπάρχει στους Παξούς, χωρίς επιδιόρθωση μετά τη βλάβη που υπέστη και την αδιαφορία της, τόσο προς τη Δημοτική Αρχή, η οποία αναζητούσε λύση, όσο για την ασφάλεια των κατοίκων και των τουριστών, λόγω μη ελέγχου των αυτοκινήτων.

«Σήμερα η Περιφερειακή Αρχή θέτει σε προτεραιότητα την ασφάλεια των κατοίκων, οδηγών ή μη, όπως και των επισκεπτών. Η ξεχασμένη ιστορία του μηχανήματος ελέγχου αυτοκινήτων στους Παξούς από το 2016, όταν έπαθε βλάβη κατά την παραλαβή του, ήλθε στην επιφάνεια. Θα παρέμβουμε στο Υπουργείο Μεταφορών για την επισκευή και την χρονική επιμήκυνση της παραχώρησης. Σε συνεργασία με το Δήμο Παξών και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας θα φροντίσουμε για τη λειτουργία του και την εξυπηρέτηση των πολιτών», τόνισε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.
Το θέμα απασχόλησε τη χθεσινή τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, το οποίο ψήφισε ομόφωνα την άμεση επισκευή της Κινητής Μονάδας ΚΤΕΟ Παξών με την παρουσία εκπροσώπων του Δήμου Παξών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση του οργάνου, «το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων απαιτεί από την κυβέρνηση την εξασφάλιση των συνθηκών της λειτουργίας του, ήτοι έλεγχος του μηχανήματος  και αποκατάστασή του αλλά και αναβάθμισή του, καθώς επίσης και εξασφάλιση εξειδικευμένου προσωπικού. Τέλος απαιτεί την επέκταση του χρονικού διαστήματος παραχώρησή του, πέραν του 2022.
Σημειώνεται ότι η Κινητή Μονάδα ΚΤΕΟ Παξών είχε παραχωρηθεί με την με αριθμό πρωτοκόλλου 6382/56/06-04-2016 απόφαση του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων στην προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή για να καλύψει τις ανάγκες των Παξών.Διαπιστώθηκε αμέσως μετά την τοποθέτησή της ότι δεν ήταν σε κατάσταση λειτουργίας. Ακολούθησε τεχνικός έλεγχος, όπου υπολογίστηκε το κόστος επισκευής στο ποσό των 96.472 ευρώ. Κατόπιν αυτού η αρμόδια διεύθυνση εισηγήθηκε την έγκριση της δαπάνης και τη διάθεση της πίστωσης και το Περιφερειακό Συμβούλιο έλαβε ομόφωνα σχετική απόφαση την οποία επικαιροποίησε και τις επόμενες χρονιές χωρίς όμως να προχωρήσει σε διαδικασίες ανάθεσης, με αποτέλεσμα να τίθενται πλέον θέματα οδικής ασφάλειας στους Παξούς».