Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Πόλεμος» Μαχειμάρη - ΛΑ.ΣΥ. για τα ρεπό & τις άδειες των εργαζόμενων του Δήμου (videos)

Βόρεια Κέρκυρα
14 Δεκεμβρίου 2019 / 14:03

Ένα εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα, αυτό των ρεπό & των αδειών των εργαζομένων στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας, ήταν αρκετό για να... ανέβουν οι τόνοι στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κέρκυρας

ΑΧΑΡΑΒΗ (ΒΟΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ).  Το θέμα των αδειών και των ρεπό των εργαζόμενων στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας έφερε, χθες, κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κέρκυρας, η ΛΑ.ΣΥ., με το προεδρείο του σώματος ν' αποδέχεται τη συζήτηση για το εκτός ημερήσιας διάταξης ζήτημα.

«Λαϊκή Συσπείρωση»: Ο Δήμος δεν αναγνωρίζει τα ρεπό και τις άδειες των εργαζομένων

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Βόρειας Κέρκυρας», Κώστας Ρούσσινος, στην εισήγηση του δήλωσε πως του έχει μεταφερθεί η εικόνα πως η δημοτική αρχή Βόρειας Κέρκυρας, δεν αναγνωρίζει τις άδειες του 2018, δεν δίνει άδειες για το 2019 και δεν αναγνωρίζει έγγραφα από κρατικές υπηρεσίες και πανεπιστημιακά νοσοκομεία για τις άδειες των εργαζομένων.





Μαχειμάρης: «Μεμονωμένες περιπτώσεις λειτουργούν εις βάρος της πλειοψηφίας των εργαζομένων του Δήμου»

Η εισήγηση του επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ. εξόργισε τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας, Γιώργο Μαχειμάρη, ο οποίος δήλωσε πως καθημερινά βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων  και κατηγόρησε τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για οικειοποίηση του ζητήματος.

Συνέχισε λέγοντας πως ο ίδιος αναλαμβάνει την ευθύνη για την καλή λειτουργία του Δήμου, ενώ τόνισε πως το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων απουσιάζει από τη συνεδρίαση, ενώ ο ίδιος τους έχει ζητήσει να παρευρεθούν και έχει προγραμματίσει  συνάντηση μαζί τους.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, Γιώργος Μαχειμάρης, δήλωσε πως μεμονωμένες περιπτώσεις εργαζομένων λειτουργούν εις βάρος των υπολοίπων υπαλλήλων του Δήμου και πως ο ίδιος έχει χρέος να υπερασπιστεί αυτούς που εργάζονται καθημερινά.





Προβληματισμός στην Αντιπολίτευση

Ο Σπύρος Ασπιώτης δήλωσε πως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κόβει ρεπό και άδειες των εργαζομένων.

Ο Σπυρος Βάρελης υποστηριξε πως το  Δημοτικό συμβούλιο δεν μπορεί να λειτουργήσει ως δικαστήριο, ενώ τόνισε πως πρέπει να γίνει συνάντηση του Δήμου με εκπροσώπους του Σωματείου.

Ο Σωκράτης Τρύφωνας εστίασε στο γεγονός πως οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δεν ήταν παρόντες στη συζήτηση του θέματος και δεν πρέπει το σώμα να πέσει στη παγίδα της γενίκευσης, ενώ συμφώνησε πως η συνάντηση με τους εργαζόμενους αποτελεί επιτακτική ανάγκη.



Διακοπή της συνεδρίασης με παρέμβαση Δημάρχου

Ενώ οι τόνοι είχαν πέσει, ο Κώστας Ρούσινος στο κλείσιμο της συζήτησης  δήλωσε πως το σωματείο προσπάθησε να βρει το Δήμαρχο χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Σε αυτό το σημείο ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας κατηγόρησε τον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για λαϊκισμό και στη συνέχεια ζήτησε να διακοπεί η συνεδρίαση λέγοντας ότι θέμα ότι οποίο δεν εγκρίνει ο Δήμαρχος δεν συζητείται...