Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας

Εργατικό Κέντρο
27 Nov 2019 / 15:32

«Όλοι στο δρόμο, στις 30 Νοέμβρη, στις 10:00 στην Ανουντσιάτα. Αγωνιζόμαστε για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας από το νέο χτύπημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση στην Κοινωνική Ασφάλιση...»

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Κάλεσμα προς όλους απευθύνει το Εργατικό Κέντρο της Κέρκυρας προκειμένου να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα γίνει το Σάββατο 30 Νοέμβρη, στις 10:00 το πρωί, στην Ανουντσιάτα.

Αναλυτικά, το κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας έχει ως εξής:

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ & ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ

30 Νοέμβρη βγαίνουμε στο δρόμο – Όλοι στις 10 π.μ. στην Ανουντσιάτα

Αγωνιζόμαστε για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας από το νέο χτύπημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Παλεύουμε για συντάξεις, όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, υγεία, πρόνοια που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας το «έργο» της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, προετοιμάζει νέο χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση, με βασικό στόχο την ενίσχυση της ιδιωτικοποίησης και της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της ασφάλισης και της υγείας.

Το νομοσχέδιο συμπληρώνει τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους και χειροτερεύει ό,τι έχει απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση.

Στο στόχαστρο μπαίνει η επικουρική ασφάλιση η οποία δίνεται στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες με απώτερο στόχο την απαλλαγή των εργοδοτών και του κράτους από την υποχρέωση καταβολής των αντίστοιχων εισφορών.

Συνολικά, με το σύστημα των τριών πυλώνων, η ασφάλιση μετατρέπεται σε ατομική υπόθεση. Αφού ο λεγόμενος «δημόσιος πυλώνας» θα διασφαλίζει μόνο ένα «επίδομα εθνικής σύνταξης» των 300 ευρώ.

Σε αυτό το σύστημα, ο ασφαλισμένος θα γνωρίζει τι θα δίνει αλλά όχι τι θα παίρνει, αφού τα χρήματα θα τα διαχειρίζονται «επενδυτές» που θα τα επενδύουν κατά πώς νομίζουν, θα τα «τζογάρουν», ενώ δεν θα υπάρχει καμία προστασία και από το ενδεχόμενο χρεοκοπίας τέτοιων εταιρειών, οπότε οι ασφαλισμένοι θα αφήνονται στη μοίρα τους…




Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να έχουν καμία προσδοκία από αυτή την εξέλιξη. Ας αξιοποιήσουν την πείρα τους, που χρόνια τώρα, σταθερά με βάση τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. κι ανεξάρτητα από κυβερνήσεις, τα ασφαλιστικά δικαιώματα και συντάξεις βρίσκονταν στο στόχαστρο της αντιλαϊκής επίθεσης, με αποτέλεσμα τεράστιες απώλειες για τα λαϊκά στρώματα.

Είναι ένα ζήτημα που μας αφορά όλους μας, εργάτες, αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες, ανεξάρτητα από ηλικία. Η κοινωνική ασφάλιση δεν είναι μόνο η σύνταξη αλλά συνδέεται και με την κάλυψη των αναγκών μας σε υγεία-πρόνοια, τη διασφάλιση από επαγγελματικό κίνδυνο, εργατικά ατυχήματα κ.α.

Σε αυτούς που θεωρούν ότι οι συντάξεις είναι βάρος, σε αυτούς που σε ένα βράδυ θυσίασαν από τα ασφαλιστικά ταμεία πάνω από 10 δισ. ευρώ για τη σωτηρία των τραπεζών, σε αυτούς που μετατρέπουν την Κοινωνική Ασφάλιση σε ακριβό εμπόρευμα…

Απαντάμε με τη συμμετοχή μας, την οργάνωση της πάλης για τη δική μας αντεπίθεση, δυναμώνουμε τα σωματεία μας…

Απαιτούμε:

- Να μην περάσει το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο

- Καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της Κοινωνικής Ασφάλισης και της Υγείας

- Κατάργηση όλων των προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων

- Επαναφορά συντάξεων και ορίων ηλικίας