Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διευκρινίσεις Ο.Λ.ΚΕ. για ελλιμενισμό σκαφών στο «Καφέ Γυαλί»

Ο.Λ.ΚΕ.
25 Nov 2019 / 11:56

«...Αναμένεται η εκτέλεση της Β΄ φάσης της χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ ως τουριστικό καταφύγιο και η κατασκευή προσήνεμου μόλου & χερσαίων εγκαταστάσεων. Καμία άλλη χρήση δεν επιτρέπεται λόγω νομικού κωλύματος...»

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Με αφορμή σχόλια πολιτών και παράπονα ενδιαφερομένων σχετικά με την απαγόρευση ελλιμενισμού σκαφών στη θέση «Καφέ Γυαλί», η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας διευκρινίζει τα εξής:

• Το έργο στο «Καφέ Γυαλί» έχει χρηματοδοτηθεί ως τουριστικό καταφύγιο και θα αδειοδοτηθεί ως τέτοιο. Έχει ολοκληρωθεί η Α’ φάση ενώ αναμένεται η εκτέλεση της Β’ φάσης, μέσω χρηματοδότησης ΕΣΠΑ, η οποία προβλέπει την κατασκευή προσήνεμου μόλου και χερσαίων εγκαταστάσεων. Συνεπώς καμία άλλη χρήση δε θα επιτραπεί  λόγω νομικού κωλύματος παρά τις προσπάθειες του Ο.Λ.ΚΕ. για μερική χρήση του, στο μεσοδιάστημα.



• Η απαγόρευση ελλιμενισμού αποτελεί μια απόφαση ευθύνης του Ο.Λ.ΚΕ., για την ασφάλεια ανθρώπων και περιουσιών. Ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται  γιατί εμπεριέχει την υψηλή αίσθηση του καθήκοντος παρά τις όποιες αντίθετες αιτιάσεις.

• Για κάθε αυθαίρετο ελλιμενισμό στο «Καφέ Γυαλί» ισχύει η επιβολή προστίμου από τον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας περί αυθαίρετης παραμονής και οι προειδοποιητικές πινακίδες έχουν τοποθετηθεί για την αποτροπή του φαινομένου της έλλειψης σεβασμού στους κανόνες.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι ο  Ο.Λ.ΚΕ. καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια διευκόλυνσης και εξυπηρέτησης των σκαφών που ελλιμενίζονται στις εγκαταστάσεις του και στο μέλλον πιστεύει ότι η κατάσταση θα είναι συνεχώς βελτιούμενη.