Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ειδικό σεμινάριο Εντατικής Νοσηλευτικής στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας

Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας
07 Nov 2019 / 08:26

Ειδικό σεμινάριο στην Εντατική Νοσηλευτική πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, έπειτα από πρωτοβουλία της Νοσηλευτικής Δ/νσης και της Διοίκησης του Γ.Ν.Κ.

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ειδικό σεμινάριο στην Εντατική Νοσηλευτική πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 1-3 Νοεμβρίου στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, από την Επιστημονική Ομάδα της Νοσηλευτικής Εκπαίδευσης Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων ΣΩΤΗΡΙΑ και ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ

Η πρωτοβουλία ήταν της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης του Νοσοκομείου και υλοποιήθηκε κατόπιν σχετικής έγκρισης και υποστήριξης του Δ.Σ. και του Διοικητή του Νοσοκομείου, Φοίβου Κακαβίτσα.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, που εξέδωσε η διοίκηση του Γ.Ν.Κ., στην εκπαίδευση συμμετείχαν 13 εκπαιδευτές, ιατροί και νοσηλευτές, που ανέπτυξαν όλη τη θεματολογία της Εντατικής Νοσηλευτικής, τα νέα δεδομένα και πρωτόκολλα, καθώς και μεθοδολογίες και διαδικασίες πυ εφαρμόζονται στο χώρο των Μ.Ε.Θ.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν 42 νοσηλευτές, μεταξύ των οποίων και τέσσερις από το Γ.Ν. Άρτας.

Παράλληλα το διάστημα 11-12 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η 4η Νοσηλευτική Διημερίδα του Γ.Ν.Κέρκυρας, στην οποία παρουσιάστηκαν πάνω από σαράντα επιστημονικές εργασίες, αναπτύχθηκαν τρεις διαλέξεις και πραγματοποιήθηκαν τρία κλινικά φροντιστήρια, ενώ οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 200.

Όλα τα παραπάνω εντάσσονται στην οργανωμένη και συστηματική προσπάθεια της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης και της Διοίκησης του Νοσοκομείου, για τη συνεχή εκπαίδευση και μάθηση του νοσηλευτικού προσωπικού, προκειμένου να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, στους χρήστες των υπηρεσιών του Νοσοκομείου της Κέρκυρας.