Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρωτοκύριακο στη Δημοτική Πινακοθήκη με το «Ένα Σάββατο, ένα Παραμύθι»

Δημοτική Πινακοθήκη
02 Nov 2019 / 13:10

Συνεχίζεται κάθε Σάββατο εδώ και 10 χρόνια το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Δημοτικής Πινακοθήκης του Δήμου Κερκυραίων & Διαποντίων

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Το «Πρωτοκύριακο» ήταν το θέμα, για σήμερα Σάββατο 2 Νοεμβρίου, του εκπαιδευτικού προγράμματος της Δημοτικής Πινακοθήκης του Δήμου Κερκυραίων & Διαποντίων,«Ένα Σάββατο, ένα Παραμύθι».

Η δράση αυτής της πινακοθήκης πραγματοποιείται κάθε Σάββατο εδώ και 10 χρόνια και απευθύνεται σε παιδιά  6-11 ετών, με ελεύθερη συμμετοχή.

Σκοπός του προγράμματος είναι τα παιδιά να έρθουν κοντά στη τέχνη και αυτός είναι και ο λόγος που το εκπαιδευτικό πρόγραμμα γίνεται στη Δημοτική Πινακοθήκη.

Τα παιδιά ακούν ιστορίες από τους εκπαιδευτικούς και ζωγραφίζουν ανάλογα με το θέμα του προγράμματος. 

Οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν εθελοντικά στο πρόγραμμα είναι η ζωγράφος, Ελένη Σουέρεφ και η γραφίστρια, Ελβίρα Μεταλληνού, ενώ στο πλαίσιο του «Ένα Σάββατο, ένα Παραμύθι» πραγματοποιούνται επισκέψεις στις μόνιμες και στις περιοδικες εκθέσεις της Πινακοθήκης.

Το σημερινό θέμα του προγράμματος αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τα παιδιά να μάθουν, μέσα από την Τέχνη, ένα κομμάτι της πλούσιας ιστορίας του νησιού.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μοιράζονται έργα Κερκυραίων ζωγράφων προκειμένου οι μαθητές να αντλήσουν έμπνευση από αυτούς.