Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το «ευχαριστώ» της Υδραίου στον Μητσοτάκη για τα απορρίμματα

Υδραίου Μερόπη
01 Nov 2019 / 13:27

Η Δήμαρχος Κερκυραίων & Διαποντίων έγινε δεκτή στο πρωθυπουργικό γραφείο, στη Βουλή, με το θέμα της διαχείρισης των κερκυραϊκών απορριμμάτων να είναι αυτό, το οποίο κυριάρχησε στη συνάντηση

ΑΘΗΝΑ.  Την ευκαιρία αφενός να τον ευχαριστήσει για την καταλυτική -όπως την χαρακτήρισε η ίδια- παρέμβασή του στο θέμα της μεταφοράς των απορριμμάτων, αφετέρου να του αναλύσει το σχέδιό της για μια βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί, είχε το πρωί της Παρασκευής η Μερόπη Υδραίου στη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η Δήμαρχος Κερκυραίων & Διαποντίων έγινε δεκτή στο πρωθυπουργικό γραφείο, στη Βουλή, με το θέμα της διαχείρισης των κερκυραϊκών απορριμμάτων να είναι αυτό, το οποίο κυριάρχησε στη συνάντηση.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, το οποίο απέστειλε η Δήμαρχος Κερκυραίων & Διαποντίων, Μερόπη Υδραίου...



«Η Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά τον Πρωθυπουργό για την καταλυτική παρέμβαση του στο θέμα της μεταφοράς των απορριμμάτων, που δίνει διέξοδο στην Κέρκυρα και απομακρύνει το ενδεχόμενο να ζήσει το νησί τον ίδιο εφιάλτη με τα σκουπίδια στους δρόμους.

Η κα Υδραίου ανέλυσε στον Πρωθυπουργό το σχέδιο της για μια βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί με ισχυρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, αλλά και για το σχέδιο του Δήμου για διαλογή στην πηγή και αύξηση του ποσοστού της ανακύκλωσης.

Σε δήλωση της η Δήμαρχος επισημαίνει:

«Οφείλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό που έδειξε πλήρη γνώση και αντίληψη του μεγάλου προβλήματος που αντιμετωπίζει η Κέρκυρα και που έδωσε αποφασιστικά διέξοδο και προοπτική.

Το ίδιο ισχύει και για τα Υπουργεία Εσωτερικών και Περιβάλλοντος που έδειξαν ευελιξία και άμεση ανταπόκριση για την επίλυση του ζητήματος.

Κατανόησαν ότι κάτω από το βάρος έκτακτων συνθηκών, χρειάζονται έκτακτες λύσεις. Θα πρέπει επίσης να ευχαριστήσω τον κ. Μανώλη Γραφάκο, γ.γ Διαχείρισης Αποβλήτων, αλλά και την Περιφερειάρχη κ. Κράτσα καθώς και τους βουλευτές Κέρκυρας».