Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Πορεία προς το βοριά»: Καταδικάζει το περιστατικό στον παιδικό σταθμό Καρουσάδων

Τραβέρσο ανάποδο
07 Σεπτεμβρίου 2019 / 09:28

Η παράταξη και ο επικεφαλής της, Σωκράτης Τρύφωνας, καταδικάζουν τον τρόπο παρέμβασης του προέδρου της κοινότητας Καρουσάδων, αλλά και του Δ/ντη Α΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης στον παιδικό σταθμό της περιοχής

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη της Βόρειας Κέρκυρας «Τραβέρσο ανάποδο - Πορεία προς το βοριά» αναφορικά με το περιστατικό στον παιδικό σταθμό των Καρουσάδων.

Η παράταξη και ο επικεφαλής της, Σωκράτης Τρύφωνας, καταδικάζουν με την εν λόγω ανακοίνωση τον τρόπο παρέμβασης του προέδρου της κοινότητας Καρουσάδων, αλλά και του Δ/ντη Α' Βάθμιας Εκπαίδευσης καλώντας μάλιστα, τη Δημτοκή Αρχή της Βόρειας Κέρκυρας να πάρει ξεκάθαρη θέση στα όσα διαδραματίστηκαν στον παιδικό σταθμό Καρουσάδων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης «Τραβέρσο ανάποδο - Πορεία προς το βοριά» αναφέρει:

«Η Πορεία προς το Βοριά καταδικάζει τον τρόπο παρέμβασης του προέδρου της κοινότητας Καρουσάδων και του διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο κτήριο του παιδικού σταθμού και νηπιαγωγείου.

Η οποιαδήποτε ανάγκη απόδοσης χώρων του σταθμού για την προσχολική αγωγή δεν δικαιολογεί την απαράδεκτη «καταδρομικού» τύπου επέμβαση των παραπάνω κυρίων δημιουργώντας λαϊκίστικους εντυπωσιασμούς και δε συνάδει ούτε με το παιδαγωγικό πνεύμα αλλά ούτε και με το πνεύμα του ρόλου των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σε καμία ακόμα περίπτωση δε νομιμοποιούνται οι αιρετοί να διεκδικούν να υποκαταστήσουν το ρόλο άλλων κοινωνικών θεσμών ιδιαίτερα σε ευαίσθητα θέματα όπως της εκπαίδευσης και της παιδικής-νηπιακής φροντίδας, όταν μάλιστα γίνεται με όρους επίδειξης πυγμής, εκφοβισμού και τραμπουκισμού.

Ο ρόλος του κ. Μπατούνου είναι να διευκολύνει τις όποιες διαδικασίες στην κοινότητά του και όχι να υποκαθιστά άλλους θεσμούς με αυταρχικό τρόπο και προπηλακισμούς σε καταξιωμένους στην τοπική κοινωνία εκπαιδευτικούς. Ιδιαίτερα δε όταν πρόκειται για τον τρόπο λειτουργίας εκπαιδευτικών μονάδων αλλά της ασφάλειας των παιδιών, πράγματα που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων του.
 
Η ανοχή τέτοιων φαινομένων δημιουργεί μεγαλύτερα κοινωνικά  προβλήματα απ όσα υποτίθεται ότι προσπαθεί να λύσει. Να θυμίσουμε στον κ. Άνθη, ο οποίος φαίνεται να έχει ξεχάσει πως είναι η εκπαιδευτική συμπεριφορά, στα τόσα χρόνια που ασκεί ρόλους πολιτικού παράγοντα και μάλιστα με το δικό του ιδιαίτερο τρόπο, ότι προσφορά στη κοινωνία και στην παιδεία είναι πάνω απ όλα επίδειξη ήθους παρά μαγκιάς.

Καλούμε τη δημοτική αρχή του Δήμου βόρειας Κέρκυρας να πάρει σαφή θέση απέναντι στο γεγονός. Ελπίζουμε να μην αποτελεί δείγμα γραφής του τρόπου άσκησης των καθηκόντων της η ανοχή και περισσότερο η ενθάρρυνση τέτοιου είδους φαινομένων.

Είμαστε σαφέστατα υπέρμαχοι των λύσεων σε όλα τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την καλυτέρευση της καθημερινότητας της τοπικής κοινωνίας. Το στοίχημα της οικοδόμησης του Δήμου της Βόρειας Κέρκυρας, παράλληλα με τη διασφάλιση υποδομών είναι θέμα κοινωνικής συνοχής και καλλιέργεια συνολικότερης κοινωνικής παιδείας.

Τέτοια γεγονότα αποτελούν μια κακή αρχή και ελπίζουμε να μην έχουν συνέχεια».