Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Αλ. Αυλωνίτης για τις υποψίες παραβίασης του συστήματος της Εισαγγελίας

Αλέκος Αυλωνίτης
08 Αυγούστου 2019 / 12:38

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου σχετικά με την υποψία παραβίασης του ηλεκτρονικού συστήματος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Κέρκυρας,

ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι Δικαστικές Αρχές και κατ’επέκταση όλες, οι διοικητικές αρχές εξυπηρετικές προς αυτές, αποτελούν βασικό πυλώνα της Δημοκρατίας και πολύτιμο εργαλείο για την εξυπηρέτηση των σκοπών της.
Τούτο, οφείλει να είναι κατανοητό και σεβαστό από όλους, ενώ οποιαδήποτε πιθανή διατάραξη αυτών,θα διερευνάται σε βάθος και με υπευθυνότητα. Προσωπικά, τελώντας με σύνεση και νηφαλιότητα, όπως απαιτεί η διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης, αναμένω τα οριστικά πορίσματα, τα οποία και θα είμαι σε θέση να σχολιάσω, στην περίπτωση που θα εμφανίσουν σαφή, πολιτικά κίνητρα και προεκτάσεις. 
Οφείλω να επαναλάβω ότι, οποιαδήποτε παρεμπόδιση του έργου της Ελληνικής Δικαιοσύνης και η διατάραξη του σεβασμού προς αυτή, μας βρίσκει απέναντι, διατυπώνοντας ταυτόχρονα την ειλικρινή μου βούληση να συμβάλλω με κάθε αίσθημα ευθύνης για την προάσπισή της, προς όφελος της ομαλής της λειτουργίας, αλλά και της εκπλήρωσης του κοινωνικού της προορισμού».