Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τραμπουκισμοί στο δημοτικό συμβούλιο της Χειμάρρας

χειμάρρα
01 Ιουλίου 2016 / 09:32

ΧΕΙΜΑΡΡΑ. Το "περιουσιακό" έγινε για μια ακόμα φορά η αφορμή τριβών και αντεγκλήσεων κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Πέμπτη. Στην ημερήσια διάταξη το σχέδιο ανάπλασης του κέντρου της Χειμάρρας (Σπήλαια) και την διαχείριση των παραλιών της καλοκαιρινής περιόδου.

Κάτοικοι και καταστηματάρχες του ιστορικού κέντρου, παρέστησαν στη συνεδρίαση εκφράζοντας τη διαφωνία τους, θεωρώντας ότι με το σχέδιο αλλοιώνεται ο χαρακτήρας του κέντρου ενώ πιστεύεται ότι απειλείται η περιουσία τους από μεγάλα, οικοδομικά συμφέροντα
Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των δημοτών και για τον τρόπο με τον οποίο η Δημοτική Αρχή διαχειρίζεται τις παραλίες καθώς δεν νοικιάστηκαν - όπως τα προηγούμενα χρόνια - σε δημότες, οι οποίο βιοπορίζονται από τον τουρισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά, όπως έχουμε καταγγείλει και σε προηγούμενη ανακοίνωση μας, σε ξένους επενδυτές.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας και ενώ τα μέλη του ΔΣ φαινόταν να πείθονται από τα επιχειρήματα των δημοτών για την καταψήφιση των προτάσεων του Δημάρχου, 5-6 άτομα, με αυξημένη σωματική διάπλαση, άγνωστα στην περιοχή, επιτέθηκαν στους πολίτες και τα μέλη του ΔΣ μετατρέποντας την αίθουσα σε «ρινγκ».
Η Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «Ομόνοια», καταγγέλλει την προκλητικά επαναλαμβανόμενη άσκηση φυσικής και ψυχολογικής βίας προς τους κατοίκους της Χειμάρρας. 
Σχετική είναι και η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών "Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας και καταδικάζουμε τα απαράδεκτα περιστατικά άσκησης βίας που διαδραματίστηκαν κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χειμάρρας. Καλούμε την αλβανική κυβέρνηση να ανταποκριθεί στις διεθνείς και ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις, καθώς και στις απαιτήσεις που επιβάλλει ένα σύγχρονο κράτος δικαίου, τηρώντας τις δεσμεύσεις της ως προς την ελληνική εθνική μειονότητα και διασφαλίζοντας την προστασία όλων των δικαιωμάτων των μελών της, συμπεριλαμβανομένου ασφαλώς του δικαιώματος στην ιδιοκτησία.