Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Ανακάλεσε όσα έχεις πει για μένα!», λέει ο μάγειρας στον ασκούμενο

Εστιατόριο
06 Αυγούστου 2019 / 12:24

Εξώδικο απέστειλε ο μάγειρας Α΄ του πολυτελούς εστιατορίου στην Κέρκυρα προς τον ασκούμενο, που τον κατήγγειλε για σωματική βία εν ώρα εργασίας

ΚΕΡΚΥΡΑ«... Σου υπενθυμίζω κάτι το οποίο αδυνατείς να αμφισβητήσεις, ότι δηλαδή οι συνθήκες διαβίωσης και εργασίας, ειδικά για εσας τους μαθητές, είναι άψογες...».

Τα λόγια αυτά περιλαμβάνονται -μεταξύ άλλων- στο εξώδικο, το οποίο απέστειλε ο μάγειρας Α'  του πολυτελούς εστιατορίου στην Κέρκυρα, ο οποίος κατηγορείται για βίαιη συμπεριφορά -έργω και λόγω- από τον 19χρονο ασκούμενο μάγειρα.

Ο καταγγελόμενος καλεί τον ασκούμενο μάγειρα να ανακαλέσει «τις δυσφημιστικές αναφορές εις βάρος του» επιφυλασσόμενος για περαιτέρω ποινικές και αστικές αξιώσεις.

Η αποστολή του εν λόγω εξώδικου αποσαφηνίζει ότι κατηγορούμενος είναι ο μάγειρας Α' και όχι ο υπεύθυνος κουζίνας-σεφ του εστιατορίου.

Σύμφωνα δε, με τηλεοπτικές δηλώσεις του ιδιοκτήτη του εστιατορίου, ο καταγγελόμενος μάγειρας Α' έχει, ήδη, απομακρυνθεί από την επιχείρηση.

Μεταξύ άλλων, στο εξώδικο υποστηρίζεται από τον καταγγελόμενο ότι με εξαίρεση την τελευταία εβδομάδα δεν υπήρξε ποτέ διαμάχη ή διαπληκτισμός με τον ασκούμενο μάγειρα, ενώ υπογραμμίζεται ότι ο καταγγέλων είχε αλλάξει σε διάστημα περίπου σαράντα ημερών δύο πόστα διαμαρτυρόμενος για τη συμπεριφορά των προϊσταμένων του...

Αναφέρεται στο εξώδικο του καταγγελόμενου μάγειρα Α':




Ο καταγγελόμενος, εξάλλου, απαντά στις κατηγορίες που του προσάπτει ο 19χρονος με αναφορές στις μεταπτώσεις της συμπεριφοράς του την τελευταία εβδομάδα πριν την αποχώρησή του από το εστιατόριο. Αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Την τελευταία εβδομάδα πριν την αποχώρησή σου, η συμπεριφορά σου άλλαξε εντελώς, αντιμιλούσες στους προϊσταμένους σου, έκανες σκόπιμα λάθη, αυτοτραυματιζόσουν από αδέξιες κινήσεις προκαλώντας εγκαύματα στα χέρια σου ιδίως από βραστό νερό αφού κυρίως εργαζόσουν σε πόστο σχετικό με ρύζια και μακαρόνια.

Παράλληλα είχες χάσει την σοβαρότητά σου προκαλώντας καταστάσεις που δε συνάδουν με την συγκέντρωση που πρέπει να έχει κάποιος εργαζόμενος σε μία επαγγελματική κουζίνα.

Σου υπενθυμίζω, ότι κατά την ώρα εργασίας τραβούσες βιντεάκια κάνοντας διάφορα σκετσάκια στον χώρο της κουζίνας. Γενικά, έδινες την εντύπωση, ότι για κάποιο λόγο είχες βαρεθεί να εργάζεσαι, τουλάχιστον όχι με την ίδια συγκέντρωση που είχες στην αρχή της άσκησής σου.

Αποκορύφωμα ήταν να ανταλλάξουμε λεκτικούς χαρακτηρισμούς λόγω της ως άνω συμπεριφοράς σου και σε καμία περίπτωση σωματική βία».


Ο καταγγελόμενος τονίζει, εξάλλου, ότι ο 19χρονος είχε απευθυνθεί στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης προκειμένου να τον ενημερώσει ότι θα αποχωρήσει λόγω κόπωσης.