Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Δήμος Κέρκυρας για την επαναλειτουργία του θεάτρου «Ρένα Βλαχοπούλου»

Μον Ρεπό
19 Ιουνίου 2019 / 11:32

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ξανάνοιξε για το φιλότεχνο κοινό, έπειτα από 4 χρόνια,

το θέατρο  «Ρένα Βλαχοπούλου» στο Μον Ρεπό, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών  επισκευής του από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και το ΔΗΠΕΘΕ.
Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίου τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Κέρκυρας «Οι εργασίες αυτές αφορούσαν τη συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων  του θεάτρου (για πρώτη φορά μετά την κατασκευή του το 2001) , δεδομένου πως η φθορά του χρόνου το καθιστούσε μη λειτουργικό ενώ ανέκυπταν και θέματα ασφάλειας.
Οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου προχώρησαν σε εκτεταμένες παρεμβάσεις  στο χώρο του θεάτρου (αντικατάσταση κερκίδων, επισκευή φθορών, προσθήκη τουαλετών, ενίσχυση κιγκλιδώματος, τοποθέτηση καθισμάτων κ.λ.),   το χώρο της σκηνής (αντικατάσταση δαπέδου) και τα καμαρίνια (πλήρης εκσυγχρονισμός), συνολικού κόστους 68.000 ευρώ. Ακολούθησε η εκπόνηση και έγκριση μελέτης πυρασφάλειας,  καθώς και πρόσθετες εργασίες από το ΔΗΠΕΘΕ που αφορούσαν τον εξωραϊσμό του περιβάλλοντος χώρου, την τοποθέτηση ηλεκτρολογικών και την ολοκλήρωση των καμαρινιών, κόστους 15.000 ευρώ. 
Η συνολική δαπάνη έφτασε τις 83.000 ευρώ.
«Από φέτος, μετά από πολλές προσπάθειες, έχουμε τη χαρά να απολαμβάνουμε και πάλι παραστάσεις στο θέατρο του Μον Ρεπό» δήλωσε  ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ, Κώστας Νικολούζος. «Παραδίδουμε ένα λειτουργικό, σύγχρονο υπαίθριο θέατρο, πλήρως ανακαινισμένο, που είναι στη διάθεση των Κερκυραίων και των επισκεπτών μας για όλο το καλοκαίρι».
Σημειώνουμε ότι το θέατρο του Μον Ρεπό κατασκευάστηκε, με ίδιες δαπάνες,  επί δημαρχίας Χρύσανθου Σαρλή, με πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ το σημερινό Δήμαρχο».