Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δέσμευση Νικολούζου: Το Τεμπλόνι θα κλείσει επι δημαρχίας μου

Σκουπίδια
22 Ιουνίου 2016 / 17:06

Σε νέα λαϊκή συνέλευση παραπέμπεται η απόφαση για τον αποκλεισμό του ΧΥΤΑ, μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι στα γραφεία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους κατοίκους για τη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και επανέλαβε ότι ο  οδικός χάρτης που εκπονήθηκε μετά τη συνάντηση της περασμένης Κυριακής αποτελεί τη μοναδική βιώσιμη, ρεαλιστική και άμεσα υλοποιήσιμη λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος διαχείρισης των απορριμμάτων.
Οι κάτοικοι, από την πλευρά τους, εξέφρασαν ακόμη μια φορά, αμφιβολίες και ερωτηματικά για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη διαχείριση των απορριμμάτων (δεματοποιητής, μεσοδιάστημα, ολοκληρωμένη διαχείριση κ.λ.π.).
Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για το θέμα ανάθεσης στο ΕΜΠ μελέτης για νέα χωροθέτηση της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης η οποία θα διερευνήσει εναλλακτικές προτάσεις για τη χωροθέτηση αποκλείοντας το Τεμπλόνι που αποτελεί πλέον κορεσμένη περιοχή. 
 
Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση, ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι βάση της συζήτησης παραμένει ο οδικός χάρτης της περασμένης Κυριακής, τον οποίο αποδέχεται και η Κυβέρνηση και κάλεσε ευθέως τους κατοίκους να μη συνεχίσουν τον αποκλεισμό του ΧΥΤΑ, ο οποίος έχει μόνον αρνητικές συνέπειες και εγκυμονεί κινδύνους σε όλα τα επίπεδα.
Προσέθεσε δε πως οι κάτοικοι αναλαμβάνουν  σοβαρές ευθύνες για τις αποφάσεις τους, που δεν πρέπει να προκαλέσουν εμπλοκή στις ήδη δρομολογημένες από το Δήμο διαδικασίες,  την εξέλιξη των οποίων  η Περιφέρεια θα παρακολουθεί στενά στο πλαίσιο της μικτής επιτροπής Περιφέρειας, Δήμου και κατοίκων, ώστε να διασφαλιστεί ο λαϊκός έλεγχος.
 
Ο Δήμαρχος κατέληξε λέγοντας ότι η δημοτική αρχή κληρονόμησε μια άσχημη κατάσταση και αναλαμβάνει το κομμάτι ευθύνης που του αναλογεί. Επανέλαβε, όμως, τη διαβεβαίωση ότι στη διάρκεια της θητείας του το Τεμπλόνι θα κλείσει και η περιοχή θα αποκατασταθεί.
 
Στη συνάντηση πήραν μέρος ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος , ο Δήμαρχος Κέρκυρας, Κώστας Νικολούζος και εκπρόσωποι του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Τεμπλονίου και  κατοίκων της περιοχής. Επίσης, η αντιπεριφερειάρχες  Νικολέτα Πανδή και Αλέκος Μιχαλάς, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Παντελιός, Σπύρος Ασπιώτης, Νίκος Αναστασόπουλος και Γιώργος Καρύδης.
 Οι εκπρόσωποι των κατοίκων δήλωσαν ότι θα δώσουν την απάντησή τους μετά τη λαϊκή συνέλευση που θα πραγματοποιήσουν σήμερα το βράδυ.