Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην Ιταλία το Γυμνάσιο Λευκίμμης με «όχημα» το ERASMUS+

Erasmus+
24 Μαΐου 2019 / 10:49

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Γυμνάσιο Λευκίμμης αφού πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη και δεύτερη μετακίνηση στο SatuMareτης Ρουμανίας,

στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ (“PlayfulMathematics”), πραγματοποίησε και την τρίτη του κινητικότητα στο Vasto της Ιταλίας (11.05.19 – 18.05.19).

Στο Vasto,  οι μαθητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να  παρουσιάσουν  το σημαντικό έργο Ελλήνων μαθηματικών της Αρχαίας Ελληνικής αλλά και Ελληνιστικής περιόδου, καθώς και μαθηματικά παράδοξα που απασχόλησαν την επιστημονική σκέψη από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας, καθώς και άλλα μαθηματικά περίεργα που αντιβαίνουν την κοινή λογική και την «πεζή» πραγματικότητα!

Παράλληλα τα δύο πρωτότυπα παιχνίδια που δημιούργησαν μόνοι τους οι μαθητές με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και αρκετό κόπο: ένα memorygameκαι ένα επιτραπέζιο με κάρτες, έγιναν ενθουσιωδώς αποδεκτά από τους εταίρους και τα παιδιά εισέπραξαν πολλά συγχαρητήρια!

Στο ταξίδι αυτό οι μαθητέςεμπλούτισαν για μια ακόμα φορά τις εμπειρίες τους, παρακολούθησαν  μαθήματα μαθηματικών, απόλαυσαν τα παιχνίδια μαθηματικών όλων των αντιπροσωπειών, δημιούργησαν μια μικρή έκθεση από πορτραίτα  διάσημων μαθηματικών, ενώ παράλληλα  είχαν  την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα FlashMobπου σχεδιάστηκε  από τη διοργανώτρια χώρα (Ιταλία)και  να παρακολουθήσουν και ένα διάσημο ποδηλατικό αγώνα που έκανε το γύρο της Ιταλίας το διάστημα αυτό.



Μοναδικές και ιδιαίτερα εντυπωσιακές στιγμές  της μετακίνησης αυτής όλα τα υπέροχα αξιοθέατα  που εσκέφθηκαν στην πόλη της Ρώμης, τα σημαντικότερα αξιοθέατα στο Vasto, τη PuntaPenna (τον δεύτερο φωτεινότερο φάρο της Ευρώπης), την περιβαλλοντική περιοχή «Riservadi Punta Aderci», την Caserta με το εξαίρετο Royal Palace of Caserta – μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς UNESCO, εφάμιλλο του παλατιού των Βερσαλλιών.
Μοναδικά επίσης βιώματα η όλη περιήγηση στο σχολείο φιλοξενίας: Istituto Compresivo 1 Vasto  και η παρακολούθηση μιας μικρής συναυλίας«Choir of white voices» στην αίθουσα συνεδριάσεων από τα παιδιά του σχολείου!



Ιδιαίτερη στιγμή ήταν το αποχαιρετιστήριο δείπνο σε ένα υπέροχο palazzo, όπου τους περίμεναν πολλές εκπλήξεις γεύσεων, αναμνηστικών δώρων με αποκορύφωμα το μοίρασμα των πιστοποιήσεων παρακολούθησης, μπροστά σε μια όμορφη τούρτα με το λογότυπο του προγράμματος.

Ο σχεδιασμός της επόμενης συνάντησης στην Πολωνία (αρχές Νοέμβρη)  και η συμπλήρωση ερωτηματολογίου αξιολόγησης για τον έλεγχο του προγράμματος αποτέλεσαν τον ευχάριστο  επίλογο του  ταξιδιού μας στην υπέροχη Ιταλία!
Οι καθηγητές του σχολείου δίνουν «Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα και στους συναδέλφους που συνέβαλαν με την τεχνογνωσία τους στις ετοιμασίες αυτής της αποστολής.
Θερμά επίσης ευχαριστήρια και στην ποτοποιία Λάζαρη! Η ευγενική προσφορά του με τις  γνωστές παραδοσιακές γεύσεις του τόπου μας ( μάντολες και κουμκουάτ)  ταξίδεψαν στα σπίτια των εταίρων μας και έκαναν σίγουρα αυτή τη  συνάντηση πιο "γλυκειά"!»