Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ασήμι & νέο ατομικό ρεκόρ η Κωνσταντίνα Ρωμαίου στην Πάτρα

Κωνσταντίνα Ρωμαίου
19 Ιουνίου 2016 / 21:12
Σπύρος Πίκουλας

Αργυρό μετάλλιο με νέο ατομικό ρεκόρ στο άλμα τριπλούν, για την Κωνσταντίνα Ρωμαίου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Ανδρών/Γυναίκων, με άλμα 13.39μ. (παλιό 13.33μ.) που το ξεπέρασε και με το έκτο της άλμα που ήταν 13.35μ.

Το να πάρει το ασημένιο μετάλλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα γυναικών η Κωνσταντίνα Ρωμαίου, δεν είναι η είδηση, αλλά το ότι έκανε πάλι νέο ατομικό ρεκόρ, έδειξε ότι είναι σε καλή κατάσταση και αν συνεχίσει έτσι μπορεί να έχει μια διάκριση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Μπίντγκοζ της Πολωνίας σε ένα μήνα.
Στην Πάτρα που έγινε το Σαββατοκύριακο το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών τα μάτια ήταν στραμμένα στα «παιδιά» του Παύλου Σκορδίλη, αφού οι διεθνείς τους υποχρεώσει είναι σε 3 και 4 εβδομάδες και θα έδειχναν σε ποια κατάσταση είναι. Έτσι η μεν Ρωμαίου έκανε την καλύτερη εμφάνιση κει επίδοση, αφού με 13.39μ. στο τριπλούν πήρε την 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο, όμως στεκόμαστε στο ότι έκανε νέο ατομικό ρεκόρ, είχε 13.33μ. σε αγώνες της Κρήτης πριν δυο βδομάδες, έδειξε πολύ σταθερή και σίγουρη, με έξι έγκυρα άλματα όλα πάνω από 13 μ.  και αν μπορέσει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα να φτάσει στη μέγιστη απόδοση της όπως έχει προγραμματίσει για φέτος, μπορεί να είναι στις καλύτερες αθλήτριες στον κόσμο.
Από κει και πέρα καλή ήταν η παρουσία του Νίκου Νεράτζη, που μας έχει συνηθίσει σε άλματα πάνω από 5.10 φέτος, αλλά έμεινε στα 5μ. και στην 5η θέση και για τον νεαρό όμως επικοντιστή το Παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι ο στόχος του και εκεί θέλει την κορύφωση του για φέτος.
Ο Παναγιώτης Ματζουρογιάννης βρέθηκε σε άσχημη μέρα το πρωί στα προκριματικά του μήκους, με άλμα 6.67μ έμεινε έξω από τον τελικό, παρ΄ ότι έχει κάνει 7.43μ. φέτος και έχει την κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη στους παίδες, αλλά και αυτός στοχεύει στο Πανευρωπαϊκό στην Τιφλίδα που θα γίνει 14-18 Ιουλίου.
Ο Δημήτρης Μονόπωλης πήγε με στόχο να ξεπεράσει τα 15.65μ. και να πιάσει το όριο για να πάει στους Παγκόσμιους αγώνες Ε/Ν στην Πολωνία 19-25 Ιουλίου μαζί μες Ρωμαίου και Νεράτζη, αλλά δεν τα κατάφερε. Το πρωί πέρασε στον τελικό σαν 9ος με άλμα 14.64μ. και το απόγευμα με 15.25μ. (μακριά από το ρεκόρ του 15.61μ.) πήρε την 7η θέση.
Εκτός τελικού στο μήκος έμεινε και η Σ. Δημουλά (του Ερμή Κέρκυρας) που το πρωί του Σαββάτου στον προκριματικό μακριά από το ρεκόρ της με 5.01μ. ήταν 17η .  
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια