Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνωστίζονται οι νέοι και άφθαρτοι υποψήφιοι στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας

Γιάννης Μπορμπότης
20 Μαΐου 2019 / 12:12

Άρθρο του υποψηφίου δημάρχου με τη Λαϊκή Συσπείρωση Γιάννη Μπορμπότη

Αρκετές είναι οι παρατάξεις που διεκδικούν το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, που επέλεξαν να στήσουν όλη την προεκλογική τους δραστηριότητα πάνω στο σύνθημα «νέοι και άφθαρτοι».
Εσχάτως σε αυτές προσχώρησε και η δημοτική παράταξη της ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ που με άρθρο στελέχους της κάνει προσπάθεια «προσωποποίησης» και απολιτικοποίησης των εκλογών.
Πώς αλλιώς να χαρακτηριστεί ένα κάλεσμα για ενίσχυση του ψηφοδελτίου τους με κριτήριο την ηλικία του επικεφαλής και όχι τις πολιτικές θέσεις και πρακτικές των συνδυασμών.
Το να τίθεται ένα τέτοιο κριτήριο ψήφου θεωρούμε ότι δε βοηθάει στην άνοδο του πολιτικού επιπέδου της συζήτησης μία βδομάδα πριν τις εκλογές, πολύ περισσότερο από δυνάμεις που θέλουν να τοποθετούν τον εαυτό τους στον αριστερό και προοδευτικό χώρο. Η θεοποίηση του ρόλου της προσωπικότητας στην εξέλιξη της ιστορίας είναι μία αντιδιαλεκτική αντίληψη που δημιουργεί λάθος συνειρμούς.
Η αποδοχή της άποψης ότι η προσωπικότητα δημιουργεί τα ιστορικά γεγονότα και όχι οι λαοί, σημαίνει ουσιαστικά παραίτηση από τη συλλογικά οργανωμένη κοινωνικοπολιτική πάλη για τα λαϊκά συμφέροντα και εναπόθεση της λύσης των προβλημάτων στις προσωπικότητες.
Τα χαρακτηριστικά μίας παράταξης ή ενός πολιτικού φορέα δεν μπορεί να οφείλονται σε ένα άτομο αλλά στην πολιτική που εκφράζει.
Από τη μεριά μας θέτουμε και τον εξής προβληματισμό: Αν κοιτάξουμε γύρω μας θα βρούμε πολλούς νέους με σκουριασμένες, παλιομοδίτικες και αντιδραστικές ιδέες. Πώς φτάνει άραγε το κριτήριο της ηλικίας για να μας οδηγήσει στις κάλπες;
Τέλος, επειδή το στέλεχος της ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ επέλεξε να αναφερθεί και προσωπικά στον σύντροφο Μπάμπη Χαραλάμπους (αν και ο ίδιος έχει ήδη απαντήσει), όσοι παρακολουθούν έστω και στο ελάχιστο την προεκλογική δραστηριότητα της Λαϊκής Συσπείρωσης θα έχουν αντιληφθεί ότι δίνει την μάχη με τέτοια στράτευση, αυτοθυσία και φρεσκάδα που θα ζήλευαν πάρα πολλοί νέοι.