Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σάββατο βράδυ η κρίσιμη συνέλευση στο Τεμπλόνι

Τεμπλόνι
18 Ιουνίου 2016 / 11:42

ΚΕΡΚΥΡΑ. Άκαρπη και η χθεσινή συνάντηση των κατοίκων Μέσης με την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μ. Τατάκη.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της και είχε στόχο να επιλύσει «ειρηνικά» το πρόβλημα της κατάληψης του ΧΥΤΑ. Η Εισαγγελέας, ακόμα και μετά την επίσκεψή της στο χώρο του ΧΥΤΑ το πρωί της Πέμπτης, δεν κατέφυγε σε ακραίες λύσεις, κάτι που ούτως ή άλλως θέλει να αποφύγει, αφού γνωρίζει πολύ καλά το μέγεθος του προβλήματος στο Τεμπλόνι. Ωστόσο, η πλευρά της δημοτικής αρχής θεωρεί αναγκαία τη χρήση του χώρου για την εγκατάσταση του δεματοποιητή, προσωρινή λειτουργία που ισχυρίζεται ότι θα βελτιώσει την κατάσταση, μέχρι να έρθει η στιγμή που το Τεμπλόνι θα κλείσει και θα αποκατασταθεί.
Οι κάτοικοι από την πλευρά τους δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στους ισχυρισμούς της δημοτικής αρχής και θεωρούν πως απλώς «ροκανίζει το χρόνο» για να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το Τεμπλόνι.
Σκοπός της συνάντησης ήταν να συναινέσει η επιτροπή των κατοίκων στην αναστολή της κατάληψης χωρίς την επέμβαση αστυνομικής δύναμης, απόφαση που δεν ελήφθη την Παρασκευή το απόγευμα, αλλά παραπέμφθηκε σε Γενική Συνέλευση των κατοίκων Τεμπλονίου και συλλογικοτήτων Μέσης το βράδυ του Σαββάτου.