Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ενημέρωση παραγωγικών φορέων για το θέμα των σκουπιδιών

Τεμπλόνι
17 Ιουνίου 2016 / 16:15

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τους παραγωγικούς φορείς της Κέρκυρας συνάντησε την Παρασκευή το μεσημέρι, στο παλαιό Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, προκειμένου να τους ενημερώσει για την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τη μη αποκομιδή των απορριμμάτων εξαιτίας του αποκλεισμού του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις γνωστές θέσεις του Δήμου και τις ενέργειες που έχει δρομολογήσει, προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτό το τεράστιο πρόβλημα που ταλανίζει την Κέρκυρα εδώ και πολλά χρόνια. 
Οι εκπρόσωποι όλων των φορέων συμφώνησαν ότι πρέπει να δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, με άμεσο άνοιγμα του ΧΥΤΑ. Παράλληλα, όμως, πρέπει να οικοδομηθούν σχέσεις εμπιστοσύνης με τους κατοίκους της περιοχής Τεμπλονίου  ώστε ο Δήμος να έχει τη δυνατότητα υλοποίησης των αποφάσεων για το μεσοδιάστημα μέχρι την Ολοκληρωμένη Διαχείριση. Σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ, ο Δήμαρχος εξέφρασε την ελπίδα  για άμεση λύση του προβλήματος. 
Στη σύσκεψη συμμετείχαν: η αντιπεριφερειάρχης, Νικολέτα Πανδή, και ο Πρόεδρος του Π.Σ. Χρήστος Μωραΐτης, καθώς και εκπρόσωποι των φορέων: Τεχνικό Επιμελητήριο, Εμπορικό Επιμελητήριο, Εργατικό Κέντρο, Οργανισμός Λιμένος, Ιατρικός Σύλλογος, Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, Εμπορικός Σύλλογος, Ένωση Ξενοδόχων, Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων, Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων, Σωματείο Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων. Επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκος Ράλλης, και οι αντιδήμαρχοι Καθαριότητας, Σπύρος Ασπιώτης, Τεχνικών Υπηρεσιών, Νίκος Αναστασόπουλος, Εμπορίου, Σπύρος Καλούδης και  Μέσης Κέρκυρας, Γιώργος Καρύδης.