Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναδιάρθρωση του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων
17 Ιουνίου 2016 / 14:34

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 συνεδρίασε το ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Κέρκυρας ύστερα από αίτημα των παρακάτω μελών: Γισδάκη Ματθαίο, Μανέτα Μαριάννα, Πελάη Γιάννη, Περδικομάτη Νίκο και Χαλικιά Θεόδωρο.

Η ανακοίνωση:
«Το ΔΣ της Ένωσης είχε περιέλθει σε αδράνεια με ευθύνη του προέδρου, παρουσίαζε δυσλειτουργία και μη σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες. Έτσι προχωρήσαμε σε αναδιάρθρωση του ΔΣ προκειμένου να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι σκοποί του καταστατικού και η προάσπιση του κοινωνικού αγαθού της παιδείας, για να έχουν ισότιμη πρόσβαση όλοι οι μαθητές σ΄ αυτήν χωρίς ταξικούς φραγμούς.
Σε μια εποχή όπου οι «μεταρρυθμίσεις» της κυβέρνησης στο χώρο της παιδείας είναι καταιγιστικές, κρίνουμε ότι η περίοδος είναι κρίσιμη τόσο για τους μαθητές και τους γονείς τους όσο και για την ίδια την εκπαίδευση (Α/θμια και Β/θμια).
Σύμφωνα με την αναδιάρθρωση που έγινε από την πλειοψηφία των 5 μελών, αντικαταστάθηκε ο Πρόεδρος Σπύρος Κασσίμης από τον Ματθαίο Γισδάκη ύστερα από νόμιμη ψηφοφορία. 
Κατόπιν το  ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα (τα 5 παρόντα μέλη)
1. Να επισκεφθεί τον Δ/ντή Α/θμιας εκπ/σης για να ενημερωθεί για τις αλλαγές που έχουν ψηφιστεί (ολοήμερα, ειδική αγωγή, νηπιαγωγεία)
2. Πρόσκληση των Συλλόγων Γονέων κ΄ Κηδεμόνων όλων των σχολείων του νησιού με σκοπό την ενημέρωσή τους για τις αλλαγές στην Α/θμια εκπ/ση και τα προβλήματα που προκύπτουν απ΄ αυτές, καθώς  και για  την επικείμενη (προς ψήφιση πιθανόν μέσα στο καλοκαίρι) «μεταρρύθμιση» στη Β/θμια εκπ/ση
3. Συνάντηση με τα σωματεία εκπ/κων Α/θμιας κ΄ Β/θμιας Εκπ/σης ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ για το συντονισμό των δράσεων μας, με στόχο την από κοινού διεκδίκηση της παροχής παιδείας για όλους με περισσότερα και όχι λιγότερα σχολεία, με εκπ/κούς, βιβλία κ΄ υλικοτεχνική υποδομή για όλα τα παιδιά.
Κλείνοντας θα θέλαμε να καλέσουμε τους γονείς να βρίσκονται σε εγρήγορση κ΄ ετοιμότητα για να παλέψουμε μέσα σ΄ αυτό το ζοφερό περιβάλλον ώστε να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, γιατί ας μη ξεχνάμε ότι η καλύτερη «επένδυση» περνάει μέσα απ΄ τη γνώση, την κριτική και δημιουργική σκέψη».