Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στοίχημα με τον εαυτό του ο Γρηγορίου για ποιοτική ομάδα

Μιχάλης Γρηγορίου
16 Ιουνίου 2016 / 14:02
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η επιστροφή του Μιχάλη Γρηγορίου στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας της Κέρκυρας, σίγουρα ικανοποίησε τόσο το Δ.Σ., όσο και τους ποδοσφαιριστές που τον ξέρουν, αλλά και τον κόσμο του νησιού, γιατί είχε μια πολύ επιτυχημένη διετία στην ομάδα.

Την πήρε στη Β΄ Εθνική, την ανέβασε και την κράτησε στη Σούπερ Λίγκα, κάνοντας και ο ίδιος την μεγαλύτερη προπονητική του επιτυχία ως εκείνη τη στιγμή. Βέβαια μετά έκανε μια τεράστια επιτυχία με τον Ατρόμητο, όταν κέρδισε δυο φορές την ΑΙΚ Σουηδίας πετυχαίνοντας τις πρώτες νίκες της ομάδας του Περιστερίου στην ευρωπαϊκή του παρουσία.
Επέστρεψε με δάφνες από τα προηγούμενα χρόνια και πλέον οι προσδοκίες όλων είναι να έχει μια ανάλογη τουλάχιστον παρουσία, να μπορέσει να κρατήσει άνετα την ομάδα στη Σούπερ Λίγκα, αυτό άλλωστε είναι και το ζητούμενο.  Και ο Μιχάλης το τόνισε ότι θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό, σαν να ήταν η πρώτη φορά που ήλθε στην ομάδα.
Όταν ήλθε πρώτη φορά, ετοίμασε μια ομάδα για να πρωταγωνιστήσει στη Β΄ Εθνική και να ανέβη, τα κατάφερε και μάλιστα με λίγες προσθήκες η ομάδα έκανε εξαιρετική πορεία και στην Σούπερ Λίγκα. 
Όμως σε όλες αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν διαφορετικές συνθήκες που επηρεάζουν την δημιουργία μια καλής ή πολύ καλής ομάδας.  Άλλο να φτιάχνεις ομάδα Β΄ Εθνικής και στην πορεία με προσθήκες να την κάνεις ανταγωνιστική και άλλο τώρα. Υπάρχει η πεποίθηση ότι ξέρει πολύ καλά τη δουλειά του ο Μιχάλης Γρηγορίου και θα κάνει το καλύτερο δυνατόν. Όμως το δεύτερο σημαντικό για να δημιουργηθεί η πολύ καλή ομάδα, είναι και η «χημεία». Δηλαδή οι ποδοσφαιριστές που θα έλθουν και κυρίως οι ξένοι να μπορούν να προσαρμοστούν γρήγορα στο νησί και στην ομάδα, να γίνουν μια οικογένεια και να αποδώσουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους. Αυτό κανείς προπονητής, δεν μπορεί να το ξέρει και να το εγγυηθεί, είναι θέμα συγκυριών και τύχης πολλές φορές, να ταιριάζουν τα μυαλά και η φιλοσοφία.
Ο τεχνικός της ΠΑΕ, τα ξέρει όλα αυτά, δουλεύει εδώ και μέρες ατέλειωτες ώρες με σκοπό και στόχο να κάνει τις καλύτερες δυνατές επιλογές και να μπορεί να φτιάξει μια ποιοτική ομάδα που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο και θα παίρνει και αποτελέσματα. Το στοίχημα ελπίζουμε και ευχόμαστε να το πετύχει και φέτος ο Μ. Γρηγορίου, είναι ικανός και θα τα καταφέρει.
·  Άμεσοι συνεργάτες του νέου προπονητή θα είναι οι: Γιάννης Γεωργιάδης (γυμναστής), Δημήτρης Φραγκούλης (βοηθός γυμναστή), Χρήστος Βάσσαλος (προπονητής τερματοφυλάκων), Βασίλης Καλογιάννης (scouter / αναλυτής).
·  Η ΠΑΕ Κέρκυρα ανακοίνωσε ότι χρέη προπονητή στην ομάδα Κ20 του συλλόγου θα εκτελεί ο Κώστας Χριστοφοράκης (ήταν και πέρσι στην ίδια ομάδα), ενώ στο «τιμόνι» της Κ17 θα είναι ο Βαγγέλης Καρπατσέλης.
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια