Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η παρουσίαση του συνδυασμού «Τραβέρσο ανάποδο - Πορεία προς το Βοριά» (video)

αυτοδιοικητικές εκλογές
11 Απριλίου 2019 / 10:00

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η υποψηφιότητα του συνδυασμού «Τραβέρσο ανάποδο -Πορεία προς τον Βοριά» για το Δήμο της Βόρειας Κέρκυρας παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης

στην αίθουσα της πρώην Νομαρχίας. Με επικεφαλής τον Σωκράτη Τρύδφωνα, στην ομάδα που παρουσίασε τις θέσεις του συνδυασμού ήταν οι: Σταμάτης Κυριάκης, Αγγελίνα Κοντίνη, Δημήτρης Τσιριμιάγγος, Διονύσης Μοσχόπουλος και Γιάννης Τσιώλης.  
Ο Σωκράτης Τρύφωνας είπε μεταξύ άλλων «Τα ζητήματα της καθημερινότητας μας δε λύνονται με την ανάθεσή τους σε σωτήρες, ούτε επιλύονται μόνο στη βάση της «ορθής» διαχείρισης. Απαιτούν ρήξεις με τις πολιτικές που τα δημιούργησαν, απαιτούν μια δημοτική αρχή στο πλευρό των πολιτών που αγωνίζεται διεκδικεί και συναποφασίζει μαζί τους αλλά και λογοδοτεί σε αυτούς. Ο κάθε σχεδιασμός πρέπει να λαμβάνει υπ όψη τις πραγματικές ανάγκες  και κυρίως των εργαζόμενων, των λαϊκών στρωμάτων των μικρομεσαίων  επαγγελματιών και να είναι μακριά από λογικές εξυπηρέτησης συμφερόντων.
Παλεύουμε, προτείνουμε  και διεκδικούμε λύσεις για τα αυτονόητα προβλήματα τις περιοχής και των κατοίκων:
- Πρόβλημα απορριμμάτων
- Αποκατάσταση οδικών δικτύων
- Αποκατάσταση υδρευτικού δικτύου
- Κοινωνικές δομές, παιδεία, υγεία
- Υπεράσπιση, προστασία και ανάδειξη της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας
- Ορθολογική τουριστική ανάπτυξη, στήριξη πρωτογενή τομέα.
- Πολύπλευρη στήριξη των τοπικών φορέων και των διεκδικήσεών τους.
- Αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογικών λύσεων για ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής
Τα περισσότερα από τα μεγάλα καθημερινά προβλήματα θα έπρεπε να ήταν ήδη λυμένα και η αγωνία των κατοίκων να επικεντρώνεται στο πως θα κάνουμε βήματα μπροστά και όχι για τα αυτονόητα.
Οι λύσεις δεν είναι εύκολες ούτε ανώδυνες. Όσοι υπόσχονται κάτι τέτοιο κρύβουν την αλήθεια και δημιουργούν ψεύτικες  ελπίδες.
Ο Δήμος στα χέρια των πολιτών και όχι των επαγγελματιών της πολιτικής και των συμφερόντων»