Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αποκολλήθηκε το ρυμουλκό που έπεσε σε ξέρα στους Παξούς (video)

Παξοί
06 Απριλίου 2019 / 07:19

ΓΑΪΟΣ (ΠΑΞΟΙ). Αποκολλήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα το ρυμουλκό Άγιος Νικόλαος

που είχε προξαράξει το μεσημέρι της Πέμπτης, στη θαλάσσια περιοχή κοντά στη νότια είσοδο του λιμανίου του Γαΐου Παξών, 10 μέτρα από την παραλία ''Γιαννά''.
Ρυμουλκήθηκε συνοδευόμενο από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού στο νέο λιμάνι, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.
Από το Λιμενικό Σταθμό Παξών που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ'' μέχρι την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης ισχύος Π.Γ.Ε. και της αξιοπλοΐας του από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Υπενθυμίζεται ότι το ρυμουλκό είχε προσκρούσει σε ξέρα, ένα περίπου ν.μ από το λιμάνι του Γαΐου Παξών, το μεσημέρι της Πέμπτης. Υπέστη ρήγμα και ο καπετάνιος στην προσπάθεια του να μην βουλιάξει το σκάφος, το προσάραξε σκόπιμα στην παραλία "Γιαννάς" λίγο έξω από το λιμάνι του Γαΐου.

Το πλοίο πήρε κλίση και άμεσα απέπλευσε προς παροχή συνδρομής ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Παξών  καθώς και ιδιωτικά σκάφη για συνδρομή στην απάντληση των υδάτων. Προληπτικά τοποθετήθηκε αντιρρυπαντικό φράγμα, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Το ρυμουλκό είχε αποπλεύσει από Πέραμα με προορισμό την Κέρκυρα και ήταν εφοδιασμένο με 20 τόνους πετρέλαιο και τρεις τόνους λιπαντικά έλαια.