Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κάβος & Λαγανάς στο επίκεντρο της αστυνόμευσης

Τουριστικές περιοχές
08 Ιουνίου 2016 / 15:54

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνελήφθησαν συνολικά 108 άτομα, ενώ βεβαιώθηκαν 65 παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και 531 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.

Σημαντικά είναι τα αποτελέσματα από την μέχρι στιγμής εφαρμογή του Ειδικού Σχεδίου Αστυνόμευσης των τουριστικών περιοχών των νησιών του Ιονίου.
 
Τα ειδικά μέτρα αυξημένης αστυνομικής παρουσίας στις τουριστικές περιοχές των νησιών του Ιονίου, αποσκοπούν στην προστασία των επισκεπτών αλλά και των μονίμων κατοίκων από παραβατικές συμπεριφορές και στην διαμόρφωση  κλίματος ασφάλειας.
 
Κατά την εφαρμογή του σχεδιασμού, το χρονικό διάστημα (01 έως 06-06- 2016), στις τουριστικές περιοχές, μεταξύ των οποίων και οι περιοχές του Κάβου και του Λαγανά, σημειώθηκαν τα παρακάτω αποτελέσματα:
 
·         διαπιστώθηκαν 65 παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για ηχορύπανση, στέρηση αδείας λειτουργίας, ωράριο λειτουργίας καταστημάτων και άλλα
·         διαπιστώθηκαν 531 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για μέθη, υπερβολική ταχύτητα, επικίνδυνη οδήγηση και άλλα
·         πραγματοποιήθηκαν 108 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, εκ των οποίων 57 στην Ζάκυνθο, 16 στην Κεφαλονιά, 22 στην Κέρκυρα και 13 στην Λευκάδα.