Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έκλεισαν το δρόμο για να κλείσει ο ΧΥΤΑ

Τεμπλόνι
29 Μαΐου 2016 / 12:44

ΚΕΡΚΥΡΑ. Νέο γύρο κινητοποιήσεων ξεκινούν οι κάτοικοι Τεμπλονίου και Μέσης, διαμαρτυρόμενοι για τις πρόσφατες αποφάσεις δημοτικού και περιφερειακού συμβουλίου.

Την Κυριακή το πρωί έκλεισαν την εθνική οδό Παλαιοκαστρίτσας στο ρεύμα από Παλαιοκαστρίτσα προς πόλη στη διασταύρωση του Νοσοκομείου.

Η τελευταία ανακοίνωση των κατοίκων Τεμπλονίου, μία ημέρα μετά την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου της 15ης Μαΐου ανέφερε: «Με αίσθημα αδικίας και απογοήτευσης αποχωρήσαμε από το χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο μετά την κατά πλειοψηφία θετική γνωμοδότηση επί της εισήγησης της αρμόδιας Υπηρεσίας Περιβάλλοντος της Π.Ι.Ν. για την Τροποποιητική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) Τεμπλονίου-Κεντρικής Κέρκυρας, παρότι με σαφήνεια εκτέθηκαν οι αντιρρήσεις μας επί της ελλιπέστατης μελέτης (ΜΠΕ), που σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη θα ερχόταν προς ψήφιση, και η οποία καταστρατηγεί κανόνες εθνικού και ενωσιακού δικαίου, στηριζόμενη σε ψευδή και διαστρεβλωμένα στοιχεία». 

Της θετικής γνωμοδότησης του περιφερειακού, είχε προηγηθεί αντίστοιχη του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ αυτές τις μέρες, εγκαθίσταται ο δεματοποιητής.
Συμπαραστάτης στην κινητοποίηση του συλλόγου Τεμπλονίου ήταν ο Σύνδεσμος Ξενοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας. Όπως ανέφεραν στο enimerosi.com, οι κάτοικοι δεν πρόκειται να σταματήσουν τον αγώνα και σκοπεύουν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με νέες παραστάσεις διαμαρτυρίας.