Τετάρτη 17.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Μετακομίζει» το τρενάκι με τις νέες κυκλοφοριακές διευθετήσεις

Πεντοφάναρο
25 Μαΐου 2016 / 10:32

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται από σήμερα η μελέτη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών που αφορά κυκλοφοριακές Διευθετήσεις στην Πλατεία Βίκτωρος Δούσμανη - Περιοχή Πεντοφάναρο, στις γύρω οδούς και στην οδό Μαντζάρου.

Η αναμόρφωση της περιοχής του Πεντοφάναρου απαιτεί τον εκ νέου καθορισμό χώρων στάθμευσης οχημάτων. Η μελέτη αφορά αφενός τη μεταφορά του σταθμού εκκίνησης του τουριστικού τρένου και αφεταίρου τον καθορισμό περιοχών στάθμευσης δικύκλων. 

Η αφετηρία του τρένου τοποθετείται στη συμβολή των οδών Δούσμανη και Καποδιστρίου (Πεντοφάναρο), εκεί που στάθμευαν μέχρι σήμερα τα δίκυκλα. 
Η περιοχή στάθμευσης των δικύκλων μεταφέρεται στην απέναντι πλευρά προς την οδό Καποδιστρίου, στο ύψος του περιπτέρου, όπου το κράσπεδο έχει εσοχή.

Προστίθεται ένας ακόμα χώρος για τα δίκυκλα απέναντι από το Μποσκέτο (επί της Αγωνιστών Πολυτεχνείου) και επικαιροποιείται ο υπάρχων σταθμός δικύκλων στο ύψος της Κοφινέτας, απέναντι από τα Ανάκτορα.

Επικαιροποιείται επίσης και τίθεται σε ισχύ ο υπάρχων σταθμός δικύκλων στην οδό Μαντζάρου. Από τη μελέτη προτείνεται ο σταθμός αυτός να λειτουργήσει στο μήκος από τη διασταύρωση της Μαντζάρου με τη Γεωργίου Θεοτόκη έως τη διασταύρωση με την οδό Σαμάρα (δρόμος εισόδου Δημοτικού Θεάτρου).

Η περίοδος της δημόσιας διαβούλευσης λήγει την 1η Ιουνίου ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν
 επώνυμες παρατηρήσεις με στοιχεία επικοινωνίας με τους εξής τρόπους:
1. Αποστολή με email: [email protected]
Τμήμα Συγκοινωνιών Κυκλοφορίας Εγκαταστάσεων και Αδειών Μεταφορών
ή
[email protected]
Τμήμα Αποτελεσματικότητας, Ποιότητας, Οργάνωσης και Διαφάνειας

2. Ταχυδρομικά στη δ/νση: Δήμος Κέρκυρας Κ. Γεωργάκη 38, ΤΚ 49100

3. Μέσω FAX : 26613 64 644