Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο 3ο Διεθνές Φόρουμ Πόλεων της Βενετίας συμμετείχε ο Δήμος Κέρκυρας

Φόρουμ Πόλεων της Βενετίας
06 Σεπτεμβρίου 2018 / 12:49

Με το γενικό τίτλο «Χίλιες πόλεις, εκατομμύρια πολίτες: ένα όραμα για το μέλλον μας»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο 3ο Διεθνές Φόρουμ Πόλεων της Βενετίας με το γενικό τίτλο «Χίλιες πόλεις, εκατομμύρια πολίτες: ένα όραμα για το μέλλον μας» που έγινε στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου συμμετείχε, έπειτα από πρόσκληση του Δήμου Βενετίας, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος.
Ειδικότερο θέμα του εφετινού Φόρουμ ήταν «Αστική κινητικότητα: επικράτεια, ταυτότητα και ανάπτυξη» και πραγματεύτηκε θέματα παγκοσμίων τάσεων και καλών πρακτικών ώστε να βελτιωθεί η κινητικότητα των πολιτών (κατοίκων και επισκεπτών) στις πόλεις και να είναι – μεταξύ άλλων - βιώσιμη, προηγμένη τεχνολογικά, αποτελεσματική και ασφαλής.
 
Ο Δήμαρχος παρουσίασε την Κέρκυρα, ως ταξιδιωτικό προορισμό, με υποδομές κατάλληλες για ΑΜΕΑ στα θέμα της πρόσβασης παραλιών (πλωτά αμαξίδια, ράμπες διευκόλυνσης ΑΜΕΑ και ηλικιωμένων κ.λ.) καθώς και  το ευρύ δίκτυο πεζοδρομήσεων της Παλιάς Πόλης που επίσης συμβάλλει στην προσβασιμότητα και επισκεψιμότητα της Παλιάς Πόλης από ταξιδιώτες με κινητικά προβλήματα.  
 
Στο Φόρουμ μετείχαν, επίσης, οι Δήμοι Μονακό (Δήμαρχος), Λιντς Αυστρίας Δήμαρχος), Ραμπάτ Μαρόκου (αναπλ. Δήμαρχος), Ρεθύμνου (Αντιδήμαρχος), Μόσχας (επικεφαλής Οικονομικής Επιτροπής της τοπικής Κυβέρνησης), Αγίας Πετρούπολης αναπληρωτής Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής για το Σχεδιασμό και τον Προγραμματισμό), Μπράγκα Πορτογαλίας (δημοτικός σύμβουλος υπεύθυνος για την κυκλοφορία), Ναντσίν Κίνας (υπεύθυνη τοπικού προγράμματος για τον προγραμματισμό) και Χάρκοβο Ουκρανίας (υπεύθυνος προγραμματισμού).