Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στις δικαστικές αίθουσες οι διαμάχες στο Νοσοκομείο Κέρκυρας

Νοσοκομείο Κέρκυρας
05 Σεπτεμβρίου 2018 / 13:00

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στις δικαστικές αίθουσες έχει μεταφερθεί η αντιπαράθεση του Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής Χρυσόστομου Μπούκα, με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Φοίβο Κακαβίτσα.

Μετά τις ανταλλαγές πυρών μέσω δελτίων τύπου, ακολούθησαν μηνύσεις εκατέρωθεν για συκοφαντική δυσφήμιση.
Κατ΄αρχάς με την με αριθμό 1285/2018 απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο Κέρκυρας, καταδίκασε τον Φ. Κακαβίτσα στην καταβολή € 7.000, πλέον δικαστικής δαπάνης, στον κ. Μπούκα, ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που προκάλεσε στον τελευταίο, λόγω συκοφαντικής δυσφήμισης δια του τύπου.

Το σχόλιο του Φ. Κακαβίτσα
Είναι προφανές ότι οι δικαστικές αποφάσεις είναι σεβαστές. Δεδομένου όμως ότι αυτές δεν είναι ούτε τελεσίδικες, ούτε προσωρινά εκτελεστές, καλό είναι πριν από οποιονδήποτε σχολιασμό, να είναι σαφές αυτό το γεγονός.

Η πρωτόδικη απόφαση που δημοσιοποιήθηκε καλό είναι, να επίσης να συνεκτιμηθεί με την αντίστοιχη απόφαση της αγωγής που εκκρεμεί από δικής μου πλευράς για πολλαπλές περιπτώσεις συκοφαντίας και θα ληφθεί στο εγγύς μέλλον. Αυτό καθώς καθώς το ίδιο δικαστήριο (μονομελές) με την απόφαση που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα, παρέπεμψε την αντίστοιχη αγωγή που έχω καταθέσει από τη δική μου πλευρά να εκδικαστεί από το πολυμελές πρωτοδικείο για καθαρά δικονομικούς λόγους.