Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας για την «έξοδο απ΄ τα Μνημόνια"

Έξοδος Από τα μνημόνια
22 Αυγούστου 2018 / 11:55

«Αν δεν ληφθούν πραγματικά μέτρα ανακούφισης, τότε όλα αυτά τα λόγια περί εξόδου από τα μνημόνια θα παραμένουν λόγια του αέρα»

ΚΕΡΚΥΡΑ.   Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου:

Μπορεί το Καστελόριζο να συνδέθηκε αρνητικά στο μυαλό των Ελλήνων με την απαρχή της μνημονιακής εποχής, όμως η Ιθάκη είναι μάλλον αδύνατο να συνδεθεί θετικά με την έξοδο από την εποχή των μνημονίων, όπως επεδίωξε με το διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός της χώρας μας.
Αποτελεί κοινή αίσθηση αλλά και κοινή ανάγνωση της πραγματικότητας ότι το μέλλον των συμπολιτών μας δεν πρόκειται μαγικά να αλλάξει άρδην προς το καλύτερο μόνο και μόνο επειδή δεν υπογράφτηκε άλλο μνημόνιο υποταγής.
Οι περικοπές στις συντάξεις, η μείωση του αφορολόγητου, η απορυθμισμένη αγορά εργασίας, η υψηλή ανεργία και γενικότερα οι βαριές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας για πάρα πολλά χρόνια, είναι βάρη που ακόμα πλακώνουν τα ελληνικά νοικοκυριά και που ο απόηχος τους θα συνεχίζεται για πολλά χρόνια ακόμα. Η λιτότητα, η φυλλοροή του επιστημονικού νου προς το εξωτερικό, η γενικευμένη κοινωνική κρίση είναι δεδομένα που εξακολουθούν να ρίχνουν στη σκιά τους.
Επομένως, θα αποτελούσε ένδειξη σεβασμού προς τον πολύπαθο λαό της χώρας μας, αν η Κυβέρνηση σταματούσε το επικοινωνιακό παιχνίδι και τη διασπορά προοπτικών άμεσης ευημερίας και αντ' αυτών, προχωρούσε στη θέσπιση μέτρων που πραγματικά θα αλάφρωναν τα συσσωρευμένα βάρη των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων. Επί παραδείγματι, θα μπορούσε η Κυβέρνηση να μας απαντήσει ειλικρινώς αν θα εφαρμοστούν τα μέτρα Κατρούγκαλου για περαιτέρω μειώσεις των συντάξεων το 2019; Αν, λοιπόν, δεν ληφθούν πραγματικά μέτρα ανακούφισης, τότε όλα αυτά τα λόγια περί εξόδου από τα μνημόνια θα παραμένουν λόγια του αέρα που θα εξυπηρετούν μόνο κομματικές και πολιτικές σκοπιμότητες.