Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βυθίστηκε τουριστικό σκάφος που έπιασε φωτιά στους Παξούς

φωτιά σε σκάφος
19 Αυγούστου 2018 / 06:18
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Σώοι οι τέσσερις επιβαίνοντες του σκάφους, περισυνελέγησαν από άλλο σκάφος

ΓΑΪΟΣ (ΠΑΞΟΙ). Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, το απόγευμα του Σαββάτου στο τουριστικό φουσκωτό σκάφος ΟΡΚΑ Ν.Π. 10955, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή έξω από τη βόρεια είσοδο του νέου λιμανιού Γάιου Παξών, με τέσσερις επιβαίνοντες. Το σκάφος ήταν επαγγελματικό, φουσκωτό με πολυεστερική γάστρα. Για την μίσθωσή τέτοιων σκαφών απαιτείται δίπλωμα χειριστή ή σκίπερ.

Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονταν στο λιμάνι, η πυρκαγιά ξέσπασε μετά από έκρηξη, περίπου 400 μ. έξω από το λιμάνι Γαΐου. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Παξών Σπύρο Βλαχόπουλο, οι τέσσερις επιβαίνοντες βούτηξαν στη θάλασσα και περισυνελέγησαν από το σκάφος 'Γλάρος' που βρισκόταν κοντά. Και οι τέσσερις ήταν καλά στην υγεία τους. 

Άμεσα απέπλευσαν προς παροχή συνδρομής δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού., το ιδιωτικό ''FLYING DUTCHMAN'' σημαίας Ιταλίας με επιβαίνοντες στελέχη του Λιμενικού, πυροσβεστικό πλωτό, καθώς και ιδιωτικό σκάφος με επιβαίνοντες πυροσβεστικό κλιμάκιο, ενώ το σκάφος βυθίστηκε 1 ν.μ. έξω από το λιμάνι σε βάθος 100 μέτρων.

Από τη βύθιση προκλήθηκε μικρής έκτασης θαλάσσια ρύπανση, η οποία διαλύθηκε με τις διελεύσεις των σκαφών του Λιμενικού.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας. 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.